HockeyNews
PLUS

Därför värvar den ryska storklubben Skellefteås VM-center Lindholm

(19646) Jakubov/Pär Lindholm
(c) photo.khl.ru Vladimir Bezzubov/Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Pär Lindholm har inte hunnit spela en enda match för Ak Bars Kazan ännu.

Men Skellefteå-centern får redan massor av beröm av sin kommande KHL-klubb.

– Lindholm är en kvalitetsspelare, säger general managern Rafik Jakubov.

Precis innan det att Pär Lindholms KHL-klausul med Skellefteå AIK upphörde att gälla kom storklubben Ak Bars Kazan med ett så pass bra kontraktsebjudande att Skellefteås hemvändande NHL-center inte kunde tacka nej.


Så efter bara tre månader hemma i Skellefteå bestämde sig Lindholm för att spela ett år i ryska KHL. Och Ak Bars Kazan, som tidigare har haft glädjen av att ha Skellefteås lagkapten Oscar Möller hos sig i två säsonger, vet precis vilken spelare man har värvat i Pär Lindholm.


– Lindholm är en kvalitetsspelare. En ganska mångsidig hockeyspelare som vet hur man spelar både som center och på kanten. Han är en erfaren hockeyspelare som är skicklig på att teka, säger Ak Bars Kazans general manager Rafik Jakubov beskrivande på Ak Bars Kazans hemsida .


Pär Lindholm bytte Skellefteå mot Ak Bars Kazan precis före VM. När han återvänder till SHL 2022 har han tre år kvar med Skellefteå. Foto: Bildbyrån.


Ak Bars Kazan gör om en hel del i sitt lag för att kunna vinna Gagarin Cup och bli mästare kommande säsong. Den svenska VM-målvakten Adam Reideborn erbjöds inget nytt kontrakt, för att istället köra vidare med ett helt ryskt målvaktspar i Timur Biljalov och Igor Bobkov.


LÄS MERSkellefteås lycka varade i tre månader – Lindholm om KHL-flytten


Kazan vill byta ut backen Mikael Wikstrand (klar för Färjestad) mot Bostons Steven Kampfer. Och så hoppas man mycket på Pär Lindholm, som sagt.


– Han har tillbringat tre säsonger i Nordamerika och spelade i Stanley Cup för ett år sedan och är nu kallad till svenska landslaget för att spela VM. Vi är övertygade om att Pär kommer att förstärka Ak Bars och vi är glada att se honom ansluta till vårt lag, säger Rafik Jakubov.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)