HockeyNews
PLUS

Publikfavoriten Komarek och retstickan Shinnimin – klara för Luleå

(19619) Konstantin Komarek/Brendan Shinnimin
Bildbyrån

Publicerad: 18 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Luleå har värvat Växjös tidigare retsticka Brendan Shinnimin.

– Jag tycker att det är en spelare som lite grann har kvaliteter som vi har sökt just i att vara under skinnet på spelare och motståndare. Även där kunna vara en produktiv spelare framåt, säger Luleås general manager Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida.

Det är också klart att Konstantin Komarek återvänder till Norrbotten.


Det har varit en snackis i flera veckor. Och nu är det klart.


SHL-profilen och den tidigare publikfavoriten i Växjö, Brendan Shinnimin, har skrivit på ett kontrakt över ett plus ett år med Luleå. Den hetlevrade kanadensaren har på egen hand kontaktat Luleå och förklarat att han gärna vill spela där.


– Det har känts väldigt bra att ha den här kontakten med honom och han är inställd på att komma hit med ett extremt hårt jobb, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson i en webb-tv-sändning på Luleås hemsida .


Shinnimin själv öser lovord över Luleå som lag och över coacherna med Thomas "Bulan" Berglund i spetsen. Att han blev osams med Luleås fans för några säsonger sedan har inte avskräckt honom från att vilja spela för Norrbottensklubben.


Tvärtom.


– De har några av de mest passionerade fansen i ligan. De har en härlig hockeykultur där uppe. Jag tyckte att det skulle passa mig perfekt. När jag fick chansen att skriva på för Luleå blev jag superexalterad och det här är något jag ser fram emot, säger Shinnimin i en intervju med Luleås presschef Robert Hedlund.


LÄS MERLuleå om Shinnimin-lösning: "Tror inte att de flesta är så långsinta"


Sedan det i mars 2019 i slutspelet uppstod missnöje mellan Luleås fans och den dåvarande Växjöforwarden Brendan Shinnimin – som då räckte fingret åt klacken och blev avstängd – har det funnits en delad uppfattning om att ha honom i Luleås lag.


– Jag har pratat med Brendan om just den biten och han tycker att den sista säsongen med Växjö kanske inte var optimal. Det är klart att vi har följt det som har sagts i olika sociala medier, men vi har ändå känt att den här värvningen känns väldigt väldigt bra. Sedan är jag rätt säker på att när Brendan får komma hit och får visa upp sig och visa vilken kille han är och vad han kan bidra med så kommer det även bland fansen att vara uppskattat, säger "Skuggan" Nilsson.


Brendan Shinnimin och Juhani Tyrväinen är enormt jobbiga att möta. Nu blir de lagkamrater i Luleå... Foto: Bildbyrån.


30-årige Shinnimin har spelat för den framgångsrika tyska klubben Mannheim den senaste säsongen och där har han bidragit med 14 poäng (9 mål, 5 assist) på 25 matcher.


LÄS MERShinnimin stängs av efter långfingret


Det är även klart att Konstantin Komarek kommer att spela för Luleå de kommande två säsongerna. Den 28-årige österrikaren SHL-debuterade för Luleå för mer än tio år sedan och ville återvända till klubben under den senaste säsongen, men då sa Luleå nej.


– Av lite olika anledningar blev det inte så då, men vi är här nu med ett tvåårskontrakt. Vi vet att han har spelat som center i ett antal år och senast han var här gick han som forward. Det kommer nog också bli så inledningsvis att han är forward, men vi vet att han har kvaliteter att han möjligheter att spela som center. Vi får kanske se hur det blir under säsongens gång, men han kommer att börja som forward, säger Stefan Nilsson.


Luleå berättade på tisdagen att man har skrivit tvåårskontrakt med Björklövens Pontus Andreasson som är tänkt som forward i Luleås lagbygge.


– Pontus klar för två säsonger. Det tycker vi känns jättebra, säger Stefan Nilsson.


Samtidigt meddelar Luleå att backen Eddie Larsson och klubben går skilda vägar efter en säsong. Här vill Luleå gärna ersätta honom med en högerskjutande back efter tappen av Nils Lundkvist och Victor Berglund.


Fortsatta diskussioner pågår med centern Jack Connolly.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)