Trotjänaren lämnar – efter sju år


18 maj 2021
Taylor Matson kom till Rögle inför säsongen 14/15, då gick klubben upp i SHL. Det skulle bli hela sju år i Ängelholm, men nu lämnar amerikanen efter att hans kontrakt inte förlängs.När Rögle gick upp i SHL säsongen 14/15 var Taylor Matson en viktig offensiv kugge i laget. Den säsongen gjorde han 37 poäng på 52 matcher i Hockeyallsvenskan och fem poäng på tio matcher i kvalet.

Sedan dess har han gått över mer och mer till en defensiv grinder–roll och samtidigt utvecklat ett stort hjärta för Ängelholm och Rögle.

Nu står det dock klart att det inte blir någon fortsättning i klubben. Det meddelade Rögle idag på sin hemsida.

– Taylor har varit en otrolig ambassadör för den här klubben. Den jobbigaste delen av det här jobbet är att säga hejdå till spelare som betytt så mycket för den här klubben. Samtidigt önskar jag honom allt gott i framtiden och jag vet att han bara kan säga bra saker om sin tid här i Rögle och Ängelholm. Jag är väldigt tacksam över hans insatser de senaste åren, säger Rögles sportchef Chris Abbott till hemsidan.

LÄS MER:  Så ska Rögle ersätta toppspelarna: ”En av mina tuffaste utmaningar”

Totalt blev det sju säsonger, 359 matcher och 117 poäng. Matson själv har blandade känslor över att lämna klubben, men understryker att Rögle har fått en speciell plats i hjärtat.

– Jag är såklart ledsen över att behöva lämna, men samtidigt väldigt spänd på att starta ett nytt kapitel i mitt liv och i min karriär. Jag lämnar klubben fysiskt, men mina känslor för Rögle kommer aldrig att försvinna, säger han till hemsidan.