HockeyNews
PLUS

AIK värvar AHL–meriterad back: "Intelligent spelare"

(4787) Christoffer Malm
Bildbyrån

Publicerad: 14 maj 2021

FacebookXWhatsApp

AIK har gjort klart med ny backpjäs inför kommande säsong. Idag presenterade man amerikanen Steven Johnson, som närmast kommer från spel i Österrike.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

AIK tappade en rad spelare efter den gångna säsongen och har många luckor att fylla i laget.

Idag presenterade man amerikanen Steven Johnson på sin hemsida, en back som har meriter från college, AHL och kommer närmast från spel i Vienna Capitals i ICEHL.

AIKs sportchef Christoffer Malm har detta att säga om sitt senaste nyförvärv:

– Steven är en skridskostark back som tagit en spännande väg fram till att våra vägar korsades. Det är en intelligent spelare som är stark och solid i båda ändar av banan. En back som sätter igång spelet snabbt med bra förstapass och som via sin skridskoåkning gärna följer med upp i anfallen, säger Malm till AIKs hemsida.

Johnson draftades av Los Angeles Kings 2014 i den fjärde rundan och varvade efter det spel i college och AHL. Totalt har han gjort 43 AHL–matcher där han noterats för tre poäng.

Själv ser Johnson sig som en tvåvägsback, men har inga problem med att följa med upp i anfallet och bidra offensivt.

– Jag gillar att ta hand om det defensiva först och främst och sen, beroende på hur situationen ser ut, åka med offensivt och försöka skapa möjligheter framåt. I övrigt så är jag en stark skridskoåkare, hockeysmart, och jag försöker spela enkelt och vara effektiv på isen hela tiden, säger han till AIKs hemsida.

Kontraktet med AIK är skrivet på ett år.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)