HockeyNews
PLUS

Frölunda tittar på tre toppnamn inför nästa säsong: "Någon till spets"

(19571) Erik Källgren/Växjö
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 15 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Frölunda laddar om efter det tidiga uttåget ur SM-slutspelet.

Sportchefen Fredrik Sjöström berättar om vilka pusselbitar som återstår att lägga – och snart kommer Växjös guldmålvakt Erik Källgren till Göteborg. Eller?

– Det är en duktig målvakt, absolut. Det tycker jag att han har visat här nu, säger Sjöström till HockeyNews.se.


Efter två raka sjundeplaceringar i SHL tar Frölunda ny sats för att ta sig tillbaka i toppen av svensk hockey. Spelare som Johan Mattsson (Dinamo Riga), Christoffer Ehn (LHC), Lucas Raymond (Detroit) och Simon Hjalmarsson har lämnat klubben efter SM-slutspelet där Frölunda slogs ut av SM-finalisterna Rögle i kvartsfinalen.


Frölundas sportchef Fredrik Sjöström har presenterat den tjeckiske VM-centern Michael Spacek som ett av nyförvärven. Några till ska in.


– Vi tittar på någon till spets på forwardssidan och vi hade (Jesper) Sellgren som lämnade oss så där vill vi ha in en back till. Vi har en lucka på målvaktssidan, säger Sjöström till HockeyNews.se.


Frölunda var intresserat av Växjös mästarback Ilari Melart, men den finländska backklippan valde istället spel i Adler Mannheim i Tyskland kommande säsong.


LÄS MERAVSLÖJAR: Växjös backbjässe jagas av SHL-konkurrenten


När det gäller målvaktsbiten och ersättare för Johan Mattsson är den saken redan klar i och med att Frölunda har kommit överens med Växjös guldhjälte Erik Källgren, enligt GT .


Fredrik Sjöström har följt SM-finalen mellan Växjö och Rögle ingående.


– Det kan ha hänt… säger Sjöström och skrattar till.


Den tjeckiske landslagsforwarden Michael Spacek (t v) byter Trinec mot Frölunda. Foto: Bildbyrån.


– Det var bra matcher att titta på.


Sjöström kommenterar inte obekräftade nyförvärv, men sträcker sig så långt att han säger om Erik Källgren:


– Det är en duktig målvakt, absolut. Det tycker jag att han har visat här nu.


Frölunda strävar efter att nå längre än till SM-kvartsfinalen nästa säsong, men Fredrik Sjöström medger att Växjö och Rögle förtjänade att få göra upp om årets SM-guld.


– Man kände att det var de två bästa lagen som var i den där finalen och jag tycker någonstans att Växjö verkligen är värdiga vinnare. De vann serien och har gjort det bra hela säsongen. Sedan är jag väldigt imponerad av Rögle också. Jag tycker att de har gjort en fantastisk säsong och de känner nog att det är surt att de inte nådde ända fram, men tittar de tillbaka så kommer de nog att känna att de har gjort en fantastiskt bra säsong. Det var kul att se, säger Sjöström.


Han tillägger:


– Det är klart att vi som tittade på hellre hade velat spela. Men det var de två bästa lagen som gjorde upp om det. Det går inte att säga så mycket annat.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)