HockeyNews
PLUS

Tidigare Rögle- och HV-backen återvänder till SHL

(8319) Craig Schira
Bildbyrån

Publicerad: 14 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Craig Schira har ett förflutet i både Luleå, Rögle och HV71.

Nu är backen klar för en återkomst till Sverige. 

– Det känns väldigt bra och jag är tacksam för att Linköping har gett mig den här möjligheten, säger han i en intervju till LHC:s hemsida. 



Craig Schira inledde den gångna säsongen i Rögle, för att sedan hamna på ett kort lån i HV71. Därefter skrev han på för den tyska storklubben, Adler Mannheim, där det blev 25 matcher och tre poäng. 


Men nu är den 33-årige backen tillbaka i Sverige, på fredagen presenterades han av Linköping. 


– Det känns väldigt bra och jag är tacksam för att Linköping har gett mig den här möjligheten. Jag och min familj ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till Sverige, säger Craig i en intervju till klubbens hemsida.


Craig Schira har tidigare varit kapten för Rögle och kanadensaren vill ta en stor roll även i Linköping.


– Jag har visat under min tid i Sverige att jag kan vara en ledare och det har jag varit i mina tidigare lag. Det kommer vara mitt huvudsakliga fokus, att hjälpa laget till vart de vill vara för jag tycker att de har underpresterat de senaste åren. Det kommer vara en del av min roll, sen kommer jag behöva vara en konsekvent och stabil spelare på isen, men jag behöver också ta med de ledaregenskaper som jag har tagit med till andra lag.


Utöver spel i Rögle och HV71 har Craig Schira även representerat Luleå i Sverige. Sin bästa säsong hade han säsongen 17/18 då han stod för 28 poäng på 52 matcher. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)