HockeyNews
PLUS

Wennberg slog till – hattrick i derbyt

(19490) alexander wennberg
Bildbyrån

Publicerad: 9 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Lagen kommer att mötas i slutspelet om knappa två veckor. I natt möttes de för näst sista gången i grundserien, då klev Alexander Wennberg fram och slog till med ett hattrick när hans Florida Panthers krossade rivalen Tampa Bay Lightning.



Det är redan nu klart att värsta rivalerna Florida Panthers och Tampa Bay Lightning kommer att mötas i första rundan av slutspelet. Men lagen möttes i natt i näst sista omgången av grundserien och kommer även att mötas i den sista.

I nattens drabbning skulle mästarna Lightning inte att ha en chans mot ett hungrigt Panthers.

Alexander Wennberg öppnade målskyttet halvvägs in i första perioden, assisterad av Gustav Forsling. Men det var i andra perioden det skulle bli mest händelserikt.

Lagen gjorde varsitt mål de första fem minuterna av andra akten, men sedan tog Panthers över.

LÄS MER:   Svenskarna bakom Torontos vändning

Wennberg gjorde sitt andra mål i matchen, vilket betydde 3–1. Kort senare utökade Jonathan Huberdeau till 4–1 och matchen var avgjord.

Trots det var inte Wennberg klar och skulle göra ytterligare ett mål för ett hattrick. Skott utifrån under en spelvändning och pucken studsade in i mål via försvararen.

Detta var forwardens andra hattrick den här säsongen och hans andra totalt i NHL–karriären.

Florida gick i och med segern förbi Tampa i tabellen med sista omgången kvar att spela. Där kommer det att avgöras vem som får hemmaplansfördel i det stundande slutspelet.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)