(19489) william nylander

Publicerad: 9 maj 2021

Toronto var illa ute i nattens match mot Montreal. Då klev Leafs två svenskar fram och startade vad som skulle bli en häftig vändning.

Toronto Maple Leafs hade chansen att säkra topplaceringen i kanadensiska North Division i NHL när man tog emot Montreal Canadiens i natt.

Men det var gästerna som inledde bäst, Brett Kulak gav "Habs" ledningen redan efter 3.34.

Än värre blev det för Toronto när Nick Suzuki utökade 30 sekunder in i andra perioden.

Men då klev William Nylander och Pierre Engvall in i handlingen.

Engvall reducerade ett par minuter efter Suzukis 0–2 mål och har med det nu gjort mål i tre raka matcher.

William Nylander, som haft en riktigt bra säsong, ville inte vara sämre och stod för kvitteringen tio minuter senare när han påpassligt slog in en lös puck framför mål.

Svenskarnas mål skapade momentum för Toronto och kort senare satte också Mitch Marner ledningsmålet och Leafs kunde vinna matchen med 3–2.

Pierre Engvall gjorde sitt sjätte mål för säsongen och har nu gjort totalt elva poäng på 40 matcher. Nylander gjorde sitt 17e och är uppe på fina 41 poäng på 49 matcher.

I och med segern säkrade också Toronto topplaceringen i North Division och kommer att ställas mot antingen Montreal eller Winnipeg i slutspelet.