HockeyNews
PLUS

Backen lämnar trots kontrakt – klar för HV71

(17204) Nichlas Torp
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Nichlas Torp förlängde sitt kontrakt med Oskarshamn tidigare under säsongen men kommer trots det att lämna. Istället gör han återkomst i moderklubben HV71.



Nichlas Torp kom till Oskarshamn inför säsongen 19/20 och har nu spelat två säsonger med klubben från Småland.

Under säsongen förlängde den hårt spelande backen sitt kontrakt med ett år, men väljer alltså att bryta det och lämna. Det meddelade IKO på sin hemsida idag.

Enligt sportchefen Thomas Fröberg handlar det om privata familjeskäl.

– Nichlas hade en önskan om att bryta sitt kontrakt på grund av familjeskäl och ställde frågan till oss. Vi hade gärna sett en fortsättning för Nichlas i IK Oskarshamn men förstår samtidigt att saker och ting dyker upp i livet som förändrar situationen. Vi har beviljat hans önskan om att få lämna klubben och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger han till hemsidan.

Bara en stund senare meddelade istället HV71 på sin hemsida att man har knutit sig an Torp, som kommer att flytta hem och hjälpa moderklubben att ta sig tillbaka till SHL.

– Det är klart att det är en dröm att få representera moderklubben igen och få chansen att spela i den fina blå tröjan. Att komma hem och vara en del av HV71 och Jönköping är något jag ser fram enormt mycket emot, säger Nichlas Torp till HVs hemsida.

Backen blir Jönköpingslagets tredje värvning, tidigare i veckan presenterade man Måns Lindbäck och Jonathan Wikström. Johan Hult har fortfarande en lång väg kvar till ett komplett lag, men ser Torp som en viktig pusselbit i lagbygget.

– Vi vet exakt vad vi får av Nichlas. Han är en stark och fysisk back som kommer att ge allt för klubbmärket varje match. Ett föredöme både i inställning till att träna och spela, säger Hult till hemsidan.

Kontraktet är skrivet på två år.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)