Lyckligt slut för Småkronorna – krossade Finland i bronsmatchen

(19305) Småkronorna
svenskhockey.tv

Publicerad: 7 maj 2021

Efter semifinalförlusten och totalt 2–20 mot Kanada över två matcher fick ändå U18–VM ett lyckligt slut för Småkronorna. I bronsmatchen fick man själva stå för krossandet och vann med hela 8–0 mot värsta rivalen Finland.

De ville nå hela vägen till guld, men när Småkronorna summerar årets U18–VM är det nog framför allt bronsmatchen de kommer att tänka tillbaka till och känna sig stolta.

Besvikelsen efter semifinalförlusten mot Kanada omvandlades snabbt till energi och Finland blev inga som helst problem i bronsmatchen.

Hela 8–0 slutade det, där målskyttet var utspritt över sju olika målskyttar.

Precis som mot Kanada gjorde Isak Rosén Småkronornas första mål och även nu i powerplay. Sedan rullade det bara på.

Efter att Södertäljes Albert Sjöberg gjort 4–0 fem minuter in i andra perioden valde finnarna att byta målvakt och matchen var avgjord.

I tredje perioden fick man in fyra mål till, där han som öppnade målskyttet också stängde det. Isak Rosén fastställde slutresultatet 8–0 i matchens sista minut med ett mål i numerärt underläge.

I finalen möttes Kanada och Ryssland, där Kanada fick det tuffare än väntat. Vann gjorde man till slut ändå, siffrorna skrevs till 5–3 och guldet gick till Kanada.

Sverige – Finland 8–0 (2–0, 2–0, 4–0)

Första perioden: 1–0 Isak Rosén (William Strömgren, 2–0 Oliver Moberg), Simon Robertsson (Fabian Lysell)

Andra perioden: 3–0 Simon Edvinsson, 4–0 Albert Sjöberg (Ludwig Persson)

Tredje perioden: 5–0 Oliver Moberg (William Strömgren, Anton Olsson), 6–0 Noah Hasa, 7–0 Noah Östlund (Arvid Eljas, Gabriel Kangas), 8–0 Isak Rosén

Skott: 35–36 (15–9, 8–16, 12–11)