Bemströms första hattrick räckte inte – föll i svenskduellen

(18314) emil bemström

Publicerad: 4 maj 2021

Emil Bemström hade inför nattens match mot Nashville inte gjort något mål för hans Columbus den här säsongen. Då slog han till med tre mål i en och samma period och gjorde NHL–karriärens första hattrick.

Det var svenska högerskyttarnas duell mellan Emil Bemström och Filip Forsberg i natt, när Columbus Blue Jackets tog emot Nashville Predators.

Efter en mållös förstaperiod blev det desto mer rafflande i andra och tredje.

Forsberg gav Preds ledningen efter knappt halva matchen och var även inblandad i nästa mål. Ryan Johansen slog in 0–2 på en retur efter att Forsberg spelat fram en direktskjutande Eeli Tolvanen. När Roman Josi satte 0–3 innan andra perioden var över trodde nog många att Nashville skulle ta två enkla poäng.

Då klev den andra svenska högerskytten fram.

Emil Bemström, som inte hade gjort något mål den här säsongen, började med att skickligt slå in en puck på tennis. Ett mål som fick videogranskas efter att pucken tagit i kameran inne i målet.

Sju minuter senare var det dags igen, när han denna gången pricksköt in pucken vid första stolpen och matchen var helt öppen. Och mer skulle det bli.

Från samma position och på samma sätt snärtade han in kvitteringen i powerplay med fem minuter kvar av tredje och fullbordade sitt första hattrick i NHL–karriären.

Bemströms mål tog matchen till en oväntad förlängning, där Nashville ändå skulle lyckas vinna.

Roman Josi satte sitt andra för kvällen och gav två poäng till sitt Predators.