HockeyNews
PLUS

Reprisbilderna i fokus: "Det är luddiga regler i den här ligan"

(19418) Erlend Lesund
Bildbyrån

Publicerad: 4 maj 2021

VÄXJÖ. Erlend Lesund delade ut en tackling på Brendan Gaunce som resulterade i 2+10 minuters utvisning.

Växjös matchhjälte Hardy Häman Aktell drog paralleller till smällen som fick Ilari Melart avstängd i tre matcher.

– Om jag är orolig? Nej, jag tycker att jag fick mitt straff på isen, säger Lesund efter förlusten i den andra SM-finalen.

Växjö har satt sig i bästa tänkbara sits efter de två inledande finalerna hemma i Vida Arena.

Nu har Rögle en del att fundera på – och frågan är om Erlend Lesunds tackling kommer att hamna på disciplinnämndens bord eller inte.

Han stod upp och delade ut en ordentlig tackling på Brendan Gaunce kort innan Pontus Holmbergs 2–2-kvittering och Lesund fick 2+10 minuter.

– Jag tycker det är lite konstigt. Melart (Ilari) gör exakt samma grej och får fem minuter och blir avstängd i tre matcher så vi får se om dom gör en bra bedömning nu, säger matchhjälten Hardy Häman Aktell.


Erlend Lesund:

– Han kommer in i mitten och jag står upp och sen får jag 2+10. Om jag är orolig? Nej, jag har fått mitt straff på isen och sen får vi se vad som händer men det är inget jag kan styra över, säger Röglebacken.

LÄS MER: Hjälte på övertid: "Får jag krama mamma först...?"

Reprisbilderna vevades om och om igen i Vida Arena vilket varit en snackis generellt under slutspelet – hur klubbarna håller sig till reglerna som finns från SHL gällande reprisbilder i arenan.

– Det är lite luddiga regler i den här ligan. Dom väljer att visa den fem gånger och det är hemmaplansfördel men jag vet inte. Domarna ser ju repriserna och tar 2+10 så det är väl straffet.

Lesund tvekar inte på frågan om han tycker att Rögle ska göra samma sak på hemmaplan nu när serien vänder ner till Ängelholm.

– Ja, det tycker jag…

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS