(19239) Andre Burakovsky

Publicerad: 23 april 2021

André Burakovsky sköt Colorado till slutspel.
Det med två mål mot St. Louis i 4–2-segern.

Efter att Brandon Saad kvitterat med bara 32 sekunder kvar av den första matchen var de dags för Andre Burakovsky att kliva in i handlingarna.

Knappt sju minuter in i period två tog han plats framför mål i numerärt överläge och såg till att vara först på pucken när den studsade ut framför mål via sargen, ett mål som betydde 2–1 till Colorado.

Elva och en halv minut in i tredje perioden stressade Nathan MacKinnon tillbaka pucken i offensiv zon innan han spelade den vidare till Gabriel Landeskog i den vänstra tekningscirkeln. Burakovsky passade då på att backa ut på den bortre stolpen och gjorde inga misstag när han serverades öppet mål för 3–1.

St. Louis kunde reducera till 2–3, men Burakovskys dubbel kom att räcka då svenskbekantingen Pierre-Edouard Bellemare la in 4–2 i tom bur med en och en halv minut kvar att spela, framspelad av Gabriel Landeskog.

Målen var nummer 13 och 14 för säsongen för Burakovsky, medan Landeskog för sin 26:e och 27:e assist.

Och nu väntar alltså slutspel för Colorado.