HockeyNews
PLUS

Djurgården jobbar för att få hem Olle Alsing: "Skulle vara en bra pjäs"

(12309) Joakim Eriksson/Olle Alsing
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 18 april 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgården hoppas kunna få hem toppbacken Olle Alsing till kommande säsong.

– Det är klart att Olle skulle vara en bra pjäs i Djurgården, säger sportchefen Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Det blev en tiondeplats i SHL och respass i åttondelsfinalen mot Frölunda. Nu laddar Djurgården om inför nästa säsong som blir under ledning av nye huvudtränaren Barry Smith.


I spelartruppen blir det också förändringar och med tanke på att det är oklart hur det blir med poängkungen, den spelskicklige amerikanske backen Bobby Nardella, behöver Djurgården se sig om efter likvärdiga spelare.


Washington-lånet Nardella blev en ersättare för Olle Alsing under den här säsongen och det blev succé. 24-årige Bobby Nardella gjorde 33 poäng (7 mål, 26 assist) på 47 SHL-matcher vilket var bäst i laget.


Nästa säsong hoppas Djurgården kunna ersätta Bobby Nardella med – Olle Alsing. Den här säsongen spelar Alsing i Ottawas farmarlag Belleville i farmarligan AHL.


LÄS MERDjurgården spanar in tänkbara hemvändare i Nordamerika


24-årige Alsing har varit uppkallad till Ottawas så kallade taxi squad, men har inte spelat i NHL. Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson jobbar för att få tillbaka Olle Alsing inför nästa säsong.


– Det ingår i mitt jobb att ha en dialog med alla de spelare vi anser är intressanta och som har en Djurgårdsanknytning och skulle berika vårt lagbygge, säger Eriksson.


Återvänder Olle Alsing till Djurgården? I så fall skulle han bli en fin förstärkning för Stockholmslaget. Foto: Bildbyrån.


Olle Alsing gjorde 20 poäng (4 mål, 16 assist) på 36 matcher innan han lämnade Djurgården för Ottawa. Den här säsongen, i väntan på spel i Nordamerika under pandemin, tillbringade han tid i den österrikiska ligan där han spelade för Graz och producerade fem assist på 13 matcher.


– Olle är en av många som vi håller en regelbunden kontakt med. Det är ingen hemlighet i det. Sedan spelar han ishockey just nu. Hans säsong tar slut och han har ett utgående avtal i Nordamerika. Det återstår väl att se vad han har för planer för nästa steg i sin karriär, säger Joakim Eriksson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)