Jagar ny tränare – hyllar Conny Strömberg


16 april 2021

Säsongen som gick blev en succésäsong med en inlånad tränare på bänken och Surahammar klarade sig kvar i Hockeyettan utan kval. Men inför kommande säsong blir det en ny röst i båset. Det berättar sportchefen Jörgen Mähler som också passar på att hylla den assisterande coachen Conny Strömberg.
– Ibland blir hans powerplay som ett kopplingsschema på Barsebäck, men det funkade, säger sportchefen till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Vid jul valde klubben i ett försök att hitta mer struktur och klara sig kvar i Hockeyettan utan kval att sparka sin tränare Patrik Juhlin. Det blev framgångsrikt. Surahammar lånade istället in tränaren Sebastian Varjomaa från Arboga och tillsammans med assisterande coachen Conny Strömberg styrde han det notoriska bottenlaget till en tredjeplats i den västra vårserien.

Men någon fortsättning för huvudtränaren blir det inte. Surahammar kunde nyttja Varjomaas tjänster eftersom allt spel i division 2, där Arboga håller till, var avblåst. Men han var bara i Hockeyettan på lån.

– Varjomaa är klar för Arboga redan så han blir inte kvar, bekräftar sportchefen Jörgen Mähler.

Ni har inte försökt lirka loss honom från Arboga?
– Vad ska jag svara på det?, skrattar sportchefen. Vi pratade efter säsongen och eftersom han hade en överenskommelse med Arboga så sa jag att jag gör ingenting förrän han löser sin del och han valde att stanna i Arboga, så det var där det landade.

En ersättare kan dock vara på gång att bli klar vilken dag som helst.

– Det kan nog eventuellt bli klart redan under fredagen och självklart är det en viktig fråga att lösa, för det är en av de första frågorna man får när man kontaktar nya spelare.


En hyllning av Conny
Situationen är liknande för profilen Conny Strömberg som den gångna säsongen hade rollen som assisterande tränare med huvudansvar för special teams. Klubben är nöjd, men om det blir en fortsättning är oklart.

– Vi har pratat sedan säsongen slutade och vi får se vart det tar vägen. Han har gjort ett jättebra jobb och är en tillgång, sen är det svårt när han egentligen bor i Ö-vik och har sin familj där, det kan bli svårt att lösa, konstaterar Mähler och passar på att hylla powerplay-specialisten.

– Vi hade bra boxplay och bra powerplay och där ska man ge Conny Strömberg cred för det jobb han har lagt ner på special teams. Ibland blir hans powerplay som ett kopplingsschema på Barsebäck, pucken ska gå så man bli åksjuk ibland, men det funkade. Jag tror vi låg uppemot 33% ett tag i powerplay och han scoutade andras lags pp. Han är duktig, det vet ju alla, men att han var duktig även på att instruera ut det teoretiskt, Conny har gjort ett bra jobb. Han lade ner tid på det och hade genomgångar både med de som spelar box- och powerplay och gav dem bra förutsättningar att spela bra.


Kanadensarna kommer inte tillbaka
Truppmässigt har klubben än så länge lyckats förlänga med ett par nyckelpjäser från den gångna säsongens trupp och målet är att ta ett kliv till rent sportsligt kommande säsong.

– Det är väl tråkigt om vi ska ha ambitionen i år igen att bara undvika kval, vi måste ju försöka titta uppåt, konstaterar Mähler.

Klart är dock att de tre unga kanadensarna från OHL, Ethan Cardwell, Blake Murray och Jack Thompson, som kom in och gjorde succé inte återvänder kommande säsong.

Den kvalitet som kanadensarna kom in med, kan ni hitta det på den svenska marknaden?
– Tveksamt, det är klart att deras platser kommer bli jättesvåra att fylla. Samtidigt så blev ju laget mycket bättre när de kom, enskilda linor avgör matcher men det är laget som avgör serierna. Men självklart blir det svårt att fylla de luckorna.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons