HockeyNews
PLUS

Hriviks hälsning till fansen: "Ville göra er stolta – tack för allt stöd"

(19127) Marek Hrivik
Bildbyrån / John Falck, HockeyNews.se

Publicerad: 16 april 2021

FacebookXWhatsApp

ÖREBRO. Marek Hrivik fick ta emot Guldhjälmen för sin dominans i grundserien men i slutspelet körde han och förstakedjan fast.

Efter 0–4 i matcher är säsongen över och den 29-årige slovaken placeras nu i KHL.

– Vår kedja spelade mycket i anfallszonen men vi skapade inte nog med bra målchanser. Det är tufft att ta in just nu, säger Hrivik till HockeyNews.se.


Säsongen är över för Leksand.

Efter att ha slutet trea i grundserien och fått ihop hela ligans bästa toppkedja så var förhoppningarna stora bland klubbens fans men Örebro ville annat.

Efter 4–0 i matcher avancerar laget till en semifinal för första gången i klubbens historia samtidigt som Leksand kan börja blicka fram mot säsongen 20/21.

LÄS MER: Ritola: "Just nu känns det som ett komplett fiasko"

– Vi ändrade lite i vårt spel i den fjärde matchen och det gjorde lite skillnad. Vi kunde kontra bättre och ligga bättre i våra positioner men båda lagen gör det bra och dom lyckas avgöra på övertid. Det är tufft att ta in just nu, säger Leksandsstjärnan Marek Hrivik till HockeyNews.se.

Hrivik körde fast i slutspelet. Foto: Bildbyrån

Den 29-årige slovaken dominerade i grundserien och stod för 51 poäng (14+37) på 44 matcher och Leksands förstakedja växte under säsongen ut till ett potentiellt guldvapen.

Men mot Örebro tog det stopp.

– Vi har inte spelat annorlunda nu utan alla vill spela bra och kriga men det är en annan typ av hockey i slutspelet. Vi kan inte ta cred från deras defensiv heller utan dom var tuffa och svåra att möta. I slutspelet gör man inte sex mål varje kväll och vi känner att vi spelade mycket i deras zon men vi skapade inte nog med målchanser och det skadade oss till slut, säger Hrivik.

LÄS MER: Malmö vill satsa mer på lagbygget

I går avslöjade Expressen att det är klart att Hrivik kommer att lämna Leksand och att han är i slutförhandlingar med en KHL-klubb.

– Det är rykten. Jag lämnar det där, säger Hrivik.

Vill du säga något till fansen?

– Det är klart att vi är ledsna över att säsongen tog slut som den gjorde. Det var inte det vi  ville utan vi ville gå långt och göra er stolta och vi uppskattar allt stöd hela säsongen. Vi måste lära oss av et här och bli bättre nästa gång. Tack för allt.

Se intervjun med Marek Hrivik i IG-tv

•••

SE OCKSÅ: Följ med Hellkvist ut på isen – Leksandstränaren uppmickad



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)