Skarpskytten anmäldes efter matchen – nu frias Lövenstjärnan


15 april 2021
Olle Liss anmäldes efter onsdagens semifinal och riskerade att missa match sju.
Nu står det klart att han frias av disciplinnämnden.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

I den andra perioden mellan Björklöven och BIK Karlskoga visades de förstnämndas forward Olle Liss ut för en interference på BIK:s Åke Stakkestad.

Det efter att Liss träffat Stakkestad med sin vänsterhandske i ansiktet efter en tekning.

Efter matchen granskades situationen av domarna som valde att anmäla Liss för en butt-ending, alternativt checking to the head.

Och på torsdagskvällen kom disciplinnämndens dom – en dom som förkunnade att Liss frias och därmed är tillgänglig för spel i den sjunde avgörande semifinalen som avgörs under fredagskvällen.

"Efter en granskning av filmsekvensen finner nämnden att det inte framgår att Olle Liss använde skaftet på sin klubba ovanför den övre handen på sådant sätt som hade krävts för att händelsen skulle ha bedömts som en butt ending. Anmälaren har gjort gällande att händelsen alternativt ska bedömas som checking to the head. I denna fråga finner nämnden att Olle Liss riktade sin vänstra arm/hand mot motståndarens huvud och i en rörelse som framstår som medveten. Förseelsen är därför i och för sig att bedöma som en checking to the head. Nämnden anser dock inte att den har sådan karaktär att den bör föranleda någon bestraffning i efterhand från nämndens sida" skriver nämnden i sitt utlåtande.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons