HockeyNews
PLUS

Nyckelcenterns kontrakt går ut: ”Vet att jag har lite på bordet”

(19086) Rickard Palmberg
Bildbyrån

Publicerad: 15 april 2021

FacebookXWhatsApp

Rickard Palmberg gjorde på nytt en kanonsäsong för Oskarshamn – även om han missade stora delar på grund av en skada.
Nu går centerns kontrakt ut och det finns intresse både utomlands och i Sverige. 

– Jag vet att jag har lite på bordet som jag ska ta ställning till, säger han till HockeyNews.se. 



En skada gjorde att han missade stora delar av säsongen, men när Rickard Palmberg väl fick spela var han en av ligans bästa spelare sett till sitt poängsnitt. Den 32-årige centern noterades till slut för 21 poäng på 24 matcher. 


– Det har varit en speciell säsong, helt klart. Jag hade lite strul med en skada i början av säsongen som vi inte hittade vad det var. Men när jag väl fick det fixat har det känts bättre än på många år. Jag är nöjd med poängproduktionen, men samtidigt tror jag att jag kan mycket mer också, säger han. 


Var kan du ta kliv?


– Jag kan bli ännu lite mer rakare mot kassen kanske. Jag har kämpat ganska mycket med det den här säsongen. Sen är de väl de vanliga grejerna, att alltid ta andra puckarna och alltid prestera. Det är väl framförallt att ta in puckarna mot mål lite oftare. 


I slutet av april går centerns kontrakt med Oskarshamn ut, men än så länge har han inte hunnit fundera särskilt mycket kring framtiden.


– Jag har inte tänkt så mycket på det faktiskt. Det får agenten sköta. Men jag vet att jag har lite på bordet  som jag ska ta ställning till. Jag ska prata med Oskarshamn också, så får vi se var det landar, säger han. 


Du säger att du har lite att ta ställning till. Varifrån?


– Det är lite överallt. Sen tänker jag inte kommentera var jag har intresse i från och så där, men det är klart att det finns intresse.


Kan du tänka dig att stanna i Oskarshamn också?


– Ja, absolut. Jag trivs skitbra där nere med tränarna och staden och allting. Det skulle jag absolut kunna tänka mig.  


Blir Palmberg kvar i Oskarshamn? Foto: Bildbyrån

Trots 16 raka förluster under säsongen lyckades Oskarshamn klara sig kvar i SHL utan att kvala . En imponerande bedrift, som ingen förutom IKO-spelarna själva trodde på inför säsongen.  


– Vi gjorde en jäkligt bra insats. Jag menar, vi ville stanna i SHL nästa år också och det klarar vi. Kollar vi på spelet vi ha har vi visat att vi kan slå vilket lag som helst. Det är bara att kolla på lagen vi har bakom oss. Vi har gjort det jäkligt bra, säger han.


Vad gick egentligen i tankarna när ni förlorade match efter match? Det kändes rätt kört där ett tag. 


– Det är klart… när man förlorar så många matcher är det aldrig kul. Jag tycker ändå att vi spelade ganska bra, men vi fick inte resultaten med oss. Om man börjar gräva ner sig och hänga med huvudet där, då kanske man aldrig kommer ur det. Vi kämpade på ganska bra med att stänga ner matcherna snabbt, glömma och gå vidare. Jag tror att stämningen vi hade i laget, vi hade en ganska stark grupp och det gjorde nog att det blev lättare. Det är starkt att klara det, även fast vi hade 16 raka förluster där ett tag. 


Vad har Martin Filander betytt för er?


– Jag tror att han har betytt enormt mycket. Han kom in före säsongen och gjorde det jäkligt tydligt vad han ville ha av oss. Det köpte alla in på, och sen har vi hållit fast vid det även om det gått lite tyngre. Det är därför vi har lyckats så bra ändå.  


Därmed kan Rickard Palmberg och Oskarshamn titta på medan HV71 och Brynäs lider i de negativa kvalmatcherna, där ett lag kommer att spela i HockeyAllsvenskan nästa säsong. 


– Jag spelade själv de matcherna i Timrå och vet vad det där är. Jag är inte avundsjuk på dem om vi säger så, säger han. 


Vad är det som går i huvudet när man spelar de där matcherna?


– Det är väl hela grejen att det är så stort. Du spelar för hela föreningen, folket i stan och även för spelarna. Det blir ett annat tryck att spela mot ett lag för att överleva. Det är klart att det är mycket press. 


***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)