Timrå klart för allsvensk final – nollade Västervik på bortaplan

Då slog man in den och säkrade en plats i finalspelet mot SHL.
Det efter en 3–0-seger på bortaplan.

UNIBET - ligans huvudpartner

För andra matchen i rad var det vinna eller försvinna för Västervik.

Men efter att man i söndags lyckats roffa åt sig en seger trots rejält spelmässigt övertag för Timrå var Västervik inte lika lyckosamma under tisdagskvällen.

Hemmalaget inledde piggt, men i takt med att man inte fick in pucken vände första perioden över till Timrå som i spel fem mot tre också tog ledningen när Jonathan Dahlén rakade in 1–0 efter att Alexander Anderbergs klubba gått sönder och Timrå fått extra mycket yta att spela på. Ett mål som kom drygt tolv och en halv minut in i första perioden.

Timrå kunde även göra 2–0 i numerärt överläge, en spelform man haft problem i tidigare under matchserien.

Jacob Olofsson tog plats framför mål och styrde in en passning från Viktor Lodin när knappt 13 minuter spelats av mellanakten.

2–0 stod sig in till den tredje perioden och goda råd var med andra ord dyra för Västervik i jakten på mål.

Tredje perioden bjöd på ett par kalaslägen, där lagen däremot inte lyckades överlista respektive målvakt. Med sju minuter kvar att spela av perioden fick Västervik ett gyllene läge för reducering när man fick spela två minuter i fem mot fyra, men något farligt läge skapade hemmalaget inte utan Timrå klarade av boxplayet.

Med knappt tre minuter kvar att spela tog Västervik ut målvakten för en extra forcering, något som slutade med att Michael Kapla lyckades peta in den i eget mål efter en duell med Sebastian Hartmann när två minuter återstod.

Resultatet innebär att Timrå stängde matchserien och säkrade en plats i den Hockeyallsvenska finalen.

Västerviks IK–Timrå IK 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Mål, TIK: Jonathan Dahlén, Jacob Olofsson, Sebastian Hartmann
Skott: 25–38 (5–14, 12–13, 8–11)