Leksands VM-guldmedaljör gör comeback: "Fantastiskt kul med slutspel"


10 april 2021

LEKSAND. VM-guldmedaljören Johan Fransson är redo för comeback.

Efter ett drygt två månader långt skadeuppehåll är han tillbaka i spel mot Örebro i morgondagens första SM-kvartsfinal.

– Det är bara att gå ut och njuta och ha kul och spela en rolig hockey. Det ska bli fantastiskt kul att få uppleva ett slutspel nu, säger Fransson till HockeyNews.se.


Den opererade ljumsken är läkt och hela veckan har Johan Fransson kunnat träna på is igen tillsammans med sina lagkamrater i Leksand.

– Det känns bara bättre och bättre. Det har varit frustrerande tycker jag, man har fått jobba mycket med mental träning och givetvis så vill man vara ute tidigare men det tar tid för kroppen att läka. Sen har man försökt göra det bästa av det och blickat framåt, säger Fransson efter dagens ispass i Tegera Arena.

Senast han spelade en match var 4 februari och under den tiden har han fått se sina lagkamrater säkra en tredjeplats i tabellen vilket betyder att Örebro blir första hindret i SM-slutspelet.

Leksand ställs mot Örebro. Foto: Henrik Sjöberg

– Vi har fått in en vinnarmentalitet i det här laget och matcher när vi kanske inte spelar så bra så har det ändå känts tryggt spelmässigt och vi hittar en väg att vinna vilket är jäkligt starkt, säger Fransson som kom till klubben inför fjolårssäsongen efter fem år i Schweiz.

LÄS MER: Timråstjärnan kan göra comeback i morgon

Nu är han redo för comeback och blir en stor bonus för Leksand som för första gången på många år är en utmanare att räkna med.

– Jag har tränat fullt med laget den här veckan. Jag känner mig redo. Det är bara att gå ut och ha kul och spela en rolig hockey. Det ska bli fantastiskt kul att få uppleva ett slutspel nu.


•••

Var med och bidra till HockeyNews.se för mer nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.