Viktor Arvidsson firade födelsedagen på bästa sätt.

I nattens 7–1 seger mot Detroit stod han för ett hattrick.

– Jag tycker att jag spelat bra hela säsongen och nu får jag äntligen studsarna med mig, säger han till Sportbladet.

Viktor Arvidsson gjorde inatt comeback från skada tidigare än förväntat lagom passande till sin födelsedag.

Då passade svensken på att fira bemärkelsedagen med att göra hattrick i nattens 7–1 seger mot Detroit.

Efter en mållös förstaperiod tog Detroit ledningen efter en minuts spel via Darren Helm i den andra perioden.

Men bara en minut senare presenterade sig Viktor Arvidsson med ett vasst skott och det var kvitterat.

Därefter drog Nashville ifrån med tre raka mål, innan Viktor Arvidsson fullbordade sitt hattrick med två raka mål – varav ett på straff.

– Ja, det var otroligt roligt att få fylla år på det här sättet. Jag tycker att jag spelat bra hela säsongen och nu får jag äntligen studsarna med mig, säger han till Sportbladet.

Efter en tung säsongsstart har Nashville nu hämtat ikapp och ligger på slutspelsplats. Segern var lagets nionde på de tionde senaste matchernna.

Även svenske Mattias Ekholm hade ett finger med i spelet då han stod för två assist.

Detroit Red Wings – Nashville Predators 1–7 (0-0, 1-3, 0-4)

Mål, Detroit: Darren Helm

Mål, Nashville: Viktor Arvidsson 3, Erik Haula, Nick Cousins, Mikael Granlund, Yakov Trenin