Frågetecken för viktige Västerviksforwarden: "Han får vi avvakta med"


9 april 2021
Västervik studsade tillbaka rejält och utjämnade semifinalserien senast.
Nu letar de efter seger nummer två, samtidigt som forwarden Viktor Liljegren är ett frågetecken.
– Han får vi avvakta med tills imorgon (läs idag) på eftermiddagen eller något, så får vi se hur allt lagt sig, säger Karlin.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Efter två förluster på bortaplan var seger i match tre i det närmaste ett måste för Västervik för att hålla liv i semifinalserien mot Timrå.

Det började däremot inte särskilt bra.

Gästerna kom ut bäst och skapade flera lägen för att ta ledningen, men i takt med att man inte överlistade Daniel Marmenlind växte hemmalaget in i matchen.

Trots ett tidigt 1–0-mål i den tredje perioden för Timrå kunde Västervik vända tillbaka och vann till slut med 4–1 efter två mål i tom bur.

– Jag tycker att det blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Vi är inte helt bekväma med första perioden, där jag tycker att Timrå har liter mer tryck i grejerna och då vinner de lite fler närkamper och många åkdueller. Där har vi stundtals lite problem, men jag tycker att iv kommer upp i alla fall halvvägs i andra perioden och sedan har vi bra kontroll i tredje, säger Mattias Karlin och fortsätter:

– Vi får en dålig start men får lyckligtvis tag i matchen direkt efter de gör 1–0, och det var oerhört viktigt så att klockan inte bara gick.

Ja för kvitteringen från Kellen Jones kom bara minuten efter att Jonathan Dahlén gett Timrå ledningen.

Efter att Viktor Liljegren gjort 2–1 nio och en halv minut in i perioden blickade Västervik aldrig tillbaka.

På ett effektivt sätt lyckades man stänga ned gästerna som inte skapade mycket i jakten på en kvittering.

– När vi väl får ledningen tycker jag att vi gör det fantastiskt bra sista nio-tio minuterna. Jag tycker att Timrå har problem att bygga några längre anfall och jag tycker att vi tar ned dem rätt bra i mittzon. Så vi är nöjda med tredje perioden som helhet, säger Karlin.

Under matchens gång höll man tätt i sex minuter med en man mindre på isen, däribland fyra raka minuter efter att Connor Jones prickat Patrick Wiercioch med en hög klubba.

– Självklart var vi väl illa däran någon gång, men på fyra minuter får man nästan räkna med att man kommer ha något slags problem, men jag tycker att vi städar av det bra. Boxplay har varit fantastiskt bra hela året och så även i slutspelet. Så där är vi bekväma, säger Karlin.

Viktor Liljegren gjorde det matchvinnande målet. Foto: Bildbyrån

Nu väntar match fyra, den andra i Plivit arena, under fredagskvällen.

Västerviksseger och det är kvitterat. 

Timråseger och det är 3–1 när serien vänder upp till Medelpad igen.

– Det är en viktig match, men har man bra inställning, jobbar hårt och inte viker ned sig så ska det kunna gå igen. När det är tajt med matcher och man möter samma lag så är det inte bara skicklighet som spelar in utan det är mycket annat också. Vi vet att Timrå är ett bra hockeylag men vi vet också att vi kan störa dem, säger Västervikstränaren.

I match tre satte Västervikslägret andan i halsen två gånger om när viktiga forwardsduon Victor Öhman och Connor Jones båda utgick skadade i den andra perioden.

Båda två kom däremot tillbaka till den tredje perioden och man räknar med dem båda i fredagsmatchen.

– Det tror vi är bra, det ska, vad jag vet, inte vara några större problem, säger Karlin.

Desto osäkrare är det med Viktor Liljegren som dras med skadebekymmer, men som kom till spel senast.

– Han får vi avvakta med tills imorgon (läs idag) på eftermiddagen eller något, så får vi se hur allt lagt sig, säger Karlin.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.