HockeyNews
PLUS

MODO presenterar ny sportchef

(18829) Henrik Gradin
Bildbyrån

Publicerad: 1 april 2021

Igår gjorde Fredrik Glader sin sista dag som sportchef för MODO Hockey och redan idag presenterar klubben vem som tar över. Valet föll på Henrik Gradin.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Efter att klubben meddelade att Fredrik Glader slutar som sportchef har det spekulerats friskt bland svenska hockeyfans om vem som ska ta över.

Idag slutar spekulationerna eftersom MODO presenterar på sin hemsida att Henrik Gradin blir ny sportchef i klubben.

Gradin har de senaste åren varit verksam som scout för Colorado Avalanche i NHL, men kommer nu alltså hem till Sverige och MODO. Han har varit i klubben tidigare och har erfarenheter från både junior– och seniorsidan.

– Det känns kul och inspirerande att få vara en del av den här organisationen. Vi har en resa att göra framåt och det ska vi göra tillsammans, jag ser fram emot att bygga ett starkt team och återta en plats i SHL. Jag vet vad det betyder för alla våra supportrar, partners och hela stan. Nu ska vi försöka bygga något långsiktigt hållbart såväl på Herr som Damsidan, säger Gradin till MODOs hemsida.

Klubbens VD Johan Widebro är nöjd med rekryteringen och säger att att mer är på gång i MODO.

– Henrik Gradin har en gedigen erfarenhet från hockey på alla nivåer och är en av de i Sverige som sett flest hockeymatcher de senaste åren i sin roll som scout. Han har också byggt upp ett stort kontaktnät i hockeyvärlden, det bådar gott när det gäller lagbygget och förmågan att rekrytera spelare på högsta nivån. Vi är också glada att kunna presentera en sportchef från orten som har jobbat sig uppåt i klubben och vet hur kulturen är i MODO Hockey och Örnsköldsvik. Det här är den första pusselbiten i vägen framåt som vi ska presentera i sin helhet inom 2 veckor, jag kan lova att mer positiva nyheter kommer, säger Widebro till hemsidan.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS