HockeyNews
PLUS

Kopplas samman med storklubben – kommenterar ryktet: ”Inte hört något”

(18795) Niklas Hansson
Bildbyrån

Publicerad: 30 mars 2021

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Rögles stjärnback Niklas Hansson uppges vara aktuell för den schweiziska storklubben Zug inför nästa säsong. 
Men huvudpersonen själv har inte hört något. 
– Jag har kontrakt med Rögle i två år till och utgår från det, säger Niklas Hansson. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


I förra veckan dök det upp uppgifter från schweiziska Zentralplus som rapporterade att storklubben Zug, där Röglebekantingen och tidigare LHC-tränaren Dan Tangnes är huvudtränare var intresserade av stjärnbacken Niklas Hanssons tjänster inför nästa säsong. 


Men huvudpersonen själv hävdar att han inte har hört något. 


– Det är inget jag vet. Jag har inte hört något heller. Men jag har inte pratat med min agent på länge, utan vi får ta allt sånt efter säsongen. Jag har kontrakt med Rögle i två år till och utgår från det, säger Niklas Hansson som medger att han inte har någon brådska att sticka. 


Lockas du av utlandsspel i Schweiz eller Ryssland?


– Det är inget jag har fokus på nu. Men det är klart, de ligorna som du nämner är toppligor i Europa och det är klart att många vill spela där. Men som jag sa, vi har den roligaste delen kvar här nu. Sånt får jag ta efter säsongen i så fall. 


Rögle har spelat klart grundserien, men ännu är det inte klart om man slutar etta eller tvåa då Växjö har tre matcher kvar. Avslutningen med två vinster på de fem avslutande matcherna, där spelet gått att ifrågasätta, var dock inte den avslutning Rögle var ute efter. 


Nu gäller det att hitta tillbaka till spelet inför slutspelet – som startar om lite drygt två veckor. 


– Det gäller bara att komma tillbaka till vårt spel. Det är det som gjort oss framgångsrika hela säsongen. Vi vet om att det är en nyckel i vårt spel och plockar vi fram den så är vi jobbiga att möta, säger han. 


Niklas Hansson har växt ut till en toppback i SHL under sina två säsonger i Rögle. Foto: Bildbyrån

Tidigare har SHL meddelat förändringar inför slutspelet. Kvartsfinalen och finalen kommer att spelas i bäst av sju matcher, medan semifinalspelet spelas i bäst av fem. Men det är inget som stör Niklas Hansson. 


– Det är inget jag lagt något större fokus på så. Vi vet om att vi kommer spela en kvartsfinal och så får vi ta det därifrån, säger han. 


Vad blir er styrka i slutspelet?


– Laget skulle jag säga. Det är fyra kedjor, alla backar och två målvakter. Vi ska ha känslan att det är vi mot världen. Vi vet att vi har en stark fanbase bakom oss och det ska vara vi mot världen, säger Niklas Hansson som känner av det stora intresset på stan: 


– Ja, men det gör man verkligen. Man saknar publiken något enormt och vet vilken kokande gryta det är. De är minst lika taggade som oss. Som jag sa, det är vi här i Rögle mot världen. Det är så jag känner. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)