HockeyNews
PLUS

Ny magisk match – sex poäng igen

(18706) Mika Zibanejad
Bildbyrån

Publicerad: 26 mars 2021

Mika Zibanejad älskar att möta Philadelphia Flyers. I natt gjorde svensken hattrick och totalt sex poäng i Rangers 8–3 seger. Noterbart är att det är andra matchen i rad mot Flyers som han får denna poängutdelning. En mycket sällsynt bedrift i NHL.



Senaste gången lagen möttes blev Mika Zibanejad den andra spelaren i NHLs historia med att göra sex poäng i en och samma period.

Nu, en dryg vecka senare, har han gjort det igen. Svensken stod på nytt för tre mål och tre assist när Rangers slog Philadelphia Flyers under natten till fredagen.

Med det slår han sig på nytt in i historieböckerna genom att vara den tredje spelaren i NHLs historia med att göra två sexpoängsmatcher mot samma motstånd. Han är dessutom den tredje spelaren med att göra hattrick mot samma motstånd.

– Pucken verkar gå in just nu. Det är kul att kunna bidra offensivt för laget, speciellt med tanke på vår start på säsongen, säger Mika på presskonferensen efter matchen

I och med segern i natt och att Mika, tillsammans med de andra toppspelarna, har kommit igång med poängproduktionen har Rangers nu tagit tre raka segrar. Efter en trög start på säsongen har man nu bara tre poäng upp till slutspelsplats med drygt hälften av säsongen spelad.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS