HockeyNews
PLUS

Högström är tillbaka – men frågetecken i DIF inför nyckelmatchen

(18664) Högström/Axelsson/Gragnani
Bildbyrån

Publicerad: 24 mars 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården kan säkra en plats i SM-slutspelet genom att ta två poäng hemma mot Linköping.

Men det finns ett par frågetecken i laget i form av skador och sjukdom.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Lite mer än två veckor efter att ha blivit knockad av en tackling från Leksands lagkapten Patrik Zackrisson på Hovet är Djurgårdsbacken Marcus Högström spelklar.


Den där tacklingen som tog i huvudet gav Högström hans livs första hjärnskakning. Men nu är han alltså redo att ge sig tillbaka in i SHL:s hetluft.


Backkollegan Tom Nilsson missade förra veckans match för Djurgården mot Brynäs, men är även han med mot LHC. Det bekräftar Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson efter onsdagens träning på Hovet.


– Högström är tillgänglig. Tom Nilsson är tillgänglig. ”Grags” är ett frågetecken. Dick (Axelsson) var sjuk idag. Förhoppningsvis är det så att han kan spela imorgon, säger Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Med ”Grags” menas Marc-André Gragnani. Den erfarne kanadensiske backen har gjort antingen mål eller assist i de fem matcher han har spelat för Djurgården i SHL.


– Det är en överkroppsskada som håller honom borta, så det är ett frågetecken, säger Ohlsson.


Med Dick Axelsson sjuk tränade Michael Haga på Axelssons plats i kedjan med Sebastian Strandberg och Niclas Bergfors.


– Haga är med lite och hugger där. Vi får se hur status är där (för Dick Axelsson), säger Ohlsson.



Djurgården har kallat tillbaka Oscar Bjerselius som sent på tisdagskvällen blev målskytt för Väsby i det allsvenska kvalet mot Kristianstad, där skåningarna drog det längsta strået i sudden death.


– Ja, de spelade sin sista match igår i Väsby. Han har varit utlånad och har gjort det bra och nu är han tillbaka igen. Kul att se, säger Ohlsson.


I mötet med Linköping kan Djurgården säkra en plats i åttondelsfinalen genom att ta minst två poäng. Elvan LHC har 59 poäng med tre matcher kvar att spela och kan maximalt komma upp i 68 poäng.


LÄS MERPå väg mot comeback efter huvudtacklingen: "Vi är båda skyldiga tycker jag"


Om Djurgården tar två poäng har stockholmarna 67 poäng med en match kvar att spela och då kan Linköping bara komma upp i 66 poäng. LHC kan fortfarande hamna under kvalstrecket och tvingas möta HV71 i en duell om existensen i SHL.


– Ett desperat lag kommer vi att möta. De slåss för att både komma uppåt och hålla undan nedåt. Ett desperat lag, säger Robert Ohlsson.


Så vad gäller för Djurgården?


– Ingångsvärdet är desperation, passion. Man måste börja med att tävla, vinna lösa puckar, närkamper och rejsa in på mål så man gör alla de små sakerna och är med i det. Sedan får det lag som har det bästa spelet vinna, men man måste börja där, menar Robert Ohlsson.


– Tankarna går ju att vi behöver sätta till det sista som behövs. Det är det jag pratar om i ingångsvärdena, att man backcheckar hela vägen hem och man gör alla de tråkiga sakerna så att man blir det här laget som kan ta sig dels till ett playoff och sedan göra en resa.


Att spelprogrammet blir ryckigt på grund av coronapandemin är inte så mycket att göra något åt.


– Vi passade på att spela väldigt mycket matcher när vi kunde och var friska. Framför allt kommer jag ihåg i januari att vi spelade mycket matcher och körde på. Vi har buffrat och nu får vi en match i veckan så det är mycket tid att träna, säger Robert Ohlsson.


Fakta/Så här tränade Djurgården på onsdagen inför mötet med Linköping


Målvakter: Mantas Armalis, Niklas Svedberg.


Backpar: Marcus Högström, Tom Nilsson – Bobby Nardella, Jesper Pettersson – Tobias Ekberg, Robin Norell – Ludvig Hedström, Alex Brännstam.


Kedjor: Rhett Rakhshani, Ryan Stoa, William Eklund – Michael Haga, Sebastian Strandberg, Niclas Bergfors – Manuel Ågren, Kalle Östman, Alexander Holtz – Henrik Eriksson, Tom Wandell, Linus Andersson.


Extraforward: Oscar Bjerselius.


Långtidsskadade: Anton Hedman, Jacob Josefson.


***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)