BIK Karlskoga knep andraplatsen – efter målvaktens nionde (!) nolla

Publicerad: 14 mars 2021

BIK Karlskoga gjorde vad man behövde mot Modo och säkrade andraplatsen.
Det mycket tack vare en storspelande Tim Juel – som höll sin nionde nolla för säsongen.

UNIBET – ligans huvudpartner

Minst en poäng behövdes för att Karlskoga skulle säkra andraplatsen i den avslutande omgången av HockeyAllsvenskan. Då klev målvakten Tim Juel fram och höll sin nionde (!) nolla för säsongen när laget besegrade Modo med 4–0.

Matchen var bara sex minuter gammal när Karlskoga tog ledningen. Stekhete Linus Karlsson tog tillvara på en retur framför mål och satte 1–0, ett mål som betydde hans 50:e poäng för säsongen.

Modo fick en tung start även på den andra perioden då Gustaf Thorell tog tillvara på sin egen retur framför mål och kunde lägga in 2–0 enkelt bakom Tex Williamsson i Modomålet efter blott 3:51 in i mittenakten.

Drygt två minuter senare utökade Karlskoga sin ledning till 3–0. Den här gången var det Alexander Leandersson som var sist på pucken, sedan han avlossat ett skott från blå. Målet såg inte helt otagbart ut för Williamsson.

Modo fick en rad chanser att leta sig in i matchen efter 3–0 målet, inte minst genom två powerplay i slutet av den andra perioden, men Tim Juel klev fram och stod för flera vassa räddningar.

Den tredje perioden bjöd inte på något särskilt bländande spel, men ett mål skulle komma. Med 24 sekunder kvar av matchen fastställde David Lindquist slutresultatet till 4–0, fint framspelad av Tor Immo.

Därmed säkrade BIK Karlskoga andraplatsen, tre poäng före trean Björklöven.

BIK Karlskoga – Modo 4–0 (1-0, 2-0, 1-0)

Mål, BIK: Linus Karlsson, Gustaf Thorell, Alexander Leandersson, David Lindquist