HockeyNews
PLUS

Spaningar från Mora–Björklöven: "Onödigt – och riktigt fult"

(18485) Olle Liss
Bildbyrån

Publicerad: 14 mars 2021

Mora och Björklöven bjöd på en match som kan ha varit en försmak av en kvartsfinalserie – då vann Björklöven med 3–1.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Riktigt onödigt – och fult
En av få delar av laget Johan Hedberg kunnat hålla intakt på slutet är kedjan med Måns Carlsson, Johan Persson och Daniel Ljunggren. Nu kan han tvingas till nya laborationer, lagom tills det att kvartsfinalerna drar igång. Carlsson skickade nämligen upp en ful och onödig armbåge i huvudet på Karl Johansson och fick matchstraff och jag blir inte det minsta förvånad om avstängning väntar. Inte vad Mora behöver.

LÄS MER: Dubbla matchstraff för Mora mot Björklöven


Har ett vapen som kan hota i slutspelet
Mora hade ett halvt lag borta av olika anledningar, däribland ett par tongivande pjäser som Ludvig Larsson som har en viktig del i lagets powerplay. Ändå visade man varför man har ligans bästa powerplay den här säsongen, även om det inte blev något mål idag. Det känns alltid farligt och här har man ett riktigt vapen när man går in i ett slutspel, där spel i special teams ofta kan avgöra en matchserie.

Har Liss börjat varva igång?
Att Olle Liss varit en av de skarpaste målskyttarna i ligan de senaste åren är ingen hemlighet, men den här säsongen har målen inte trillat in som brukligt utan det har snarare varit framspelaren Liss vi fått se. Idag skickade han in sitt tredje och fjärde mål på sex matcher, båda från favoritpositionen i numerärt överläge, och totalt åtta poäng på sju senaste matcherna. Har Liss börjat varva igång bössan inför slutspelet?


Tung debut för junioren
Då man saknade flera spelare släppte Mora upp två nya juniorer i Emil Lothström och Filip Björkman, men för Lothström blev det en kortvarig debut. Bara drygt två minuter in i andra perioden tryckte han in Pontus Andreasson i sargen och fick för det matchstraff. Inte den debut man önskar sig när man får chansen.

En möjlig kvartsfinal?
Med dagens matcher avklarade står det klart att det här mycket väl kan vara två lag som stöter på varandra i en kvartsfinal. Björklöven slutar trea och får därmed välja motståndare i sin kvartsfinal mellan de två lägst rankade lagen som finns kvar att välja mellan. Och det är inte alls orimligt att ett av de lagen är Mora. 

Mora IK–IF Björklöven 1–3 (0–1, 0–2, 1–0)
Mål, MIK: Lukas Wernblom
Mål, IFB: Olle Liss 2, Gustav Possler
Skott: 24–25 (6–11, 8–8, 10–6) 

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS