Uppvisning av Örebro – krossade Oskarshamn

(18474) IK Oskarshamn Örebro

Publicerad: 13 mars 2021

Örebro stod för en riktig kross på lördagen när man slog Oskarshamn med hela 7–1. Laget hakar nu på i toppen av tabellen och har chansen att ta en topp tre-placering. Samtidigt tappade Oskarshamn viktiga poäng i bottenstriden.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Örebro tog emot Oskarshamn på lördagseftermiddagen. Gästerna kämpar i botten av tabellen och var i desperat behov av poäng för att undvika kvalspel. Samtidigt har Örebro häng på toppen av tabellen och spelar för en hemmafördel i slutspelet. Oskarshamns målvaktsnyförvärv Alexander Studnitsin gjorde dessutom debut och startade i målet för smålänningarna.

Men hans första minuter i SHL blev allt annat än lyckade. I den första perioden släppte han in de två första skotten han fick mot sig och Örebro kunde göra två mål inom en minut. Först gjorde Borna Rendulic 1–0 i powerplay innan Robin Kovacs vallade in 2–0 från mycket dålig vinkel.

Fem minuter senare var det dags igen när Robin Kovacs gjorde sitt andra för kvällen när han styrde in ett tredje mål från nära håll. Mardrömmen var ett faktum och ryssen byttes ut efter bara knappt tio minuter till förmån för Joe Cannata.

Örebro, som är ligans mest effektiva lag sett till skotteffektivitet, fortsatte att ösa på i andra perioden. Nick Ebert satte fjärde målet efter att ha kommit in från utvisningsbåset. Därefter utökade Rodrigo Abols till 5–0, även det på friläge, innan Rendulic gjorde sitt andra i matchen till 6–0. I de två första perioderna gjorde Örebro sex mål på knappt 20 (!) skott och visade varför man är ligans bästa lag på att sätta sina chanser.

Oskarshamn skulle spräcka Jonas Enroths nolla i början av den tredje perioden genom Fredrik Olofsson. Men det var ingen rolig kväll för gästerna. Nick Ebert gjorde ytterliggare ett mål för Örebro som till slut vann matchen med imponerande 7–1.

Med fyra matcher kvar att spela finns fortfarande chansen för Örebro att hamna bland de tre bästa i tabellen. För Oskarshamn väntar sju matcher med kniven mot strupen i avslutningen. Man har samma poäng som Brynäs på plats 13, men en match mindre spelad.

Örebro Hockey – IK Oskarshamn 7–1 (3–0, 3–0, 1–1)
Mål, ÖHK: Borna Rendulic (2), Nick Ebert (2), Robin Kovacs (2), Rodrigo Abols
Mål, IKO: Fredrik Olofsson
Skott: 33–27 (9–9, 13–10, 11–8)