HockeyNews
PLUS

Olycklig skada på träningen – nu är Luleåforwardens säsong över

(4239) Petter Emanuelsson
Simon Eliasson, Bildbyrån

Publicerad: 10 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Luleåforwarden Petter Emanuelsson förföljs av skador.

Nu är säsongen över.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var på onsdagens träning efter 2–1-förlusten mot Skellefteå som olyckan var framme för Luleås vasse högerskytt Petter Emanuelsson.


– Det var på fysen innan isträningen idag som han körde ”snabba fötter med korta sprintar” och så small det bara till i hälsenan, så det var väldigt tråkigt, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.



Det har varit en kämpig tid för Luleås högerskytt Petter Emanuelsson, 29. Under hösten hade han så stora och efterhängsna problem med en ljumske att en operation blev oundviklig.


Han genomgick ingreppet vid nyår, missade 18 matcher och kunde den 20 februari göra comeback i SHL. Emanuelsson, som har ett utgående kontrakt, har gjort 11 poäng (7 mål, 4 assist) på 24 matcher. Efter ljumskoperationen hann han spela fem matcher och göra ett mål.


Petter Emanuelsson hade tagit tillbaka sin plats i förstakedjan bredvid Jack Connolly och landslagsforwarden Filip Hållander.


– Jag tyckte han var bra igår i matchen (mot Skellefteå). Det har tagit någon match att hitta tillbaka i tempo och tajming och han såg riktigt pigg ut. Det var en tuff smäll för både Petter och för oss, säger Ulf Engman.


Vem kommer att ersätta Petter Emanuelsson i förstakedjan?


– Vi får se. Det fanns några olika funderingar och lösningar idag. Det är inte riktigt bestämt ännu. Det är om man ska kasta om och göra om i flera kedjor eller om man bara försöker flytta en spelare. Det kanske blir lite sökande i de sista matcherna att hitta rätt formationer, säger Engman.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)