Onsdagens hetaste nyheter på HockeyNews.se


24 februari 2021

Missat något under onsdagen? Här är de hetaste nyheterna från det gångna dygnet. 


Annons

Södertälje hängde av Tingsryd från kampen om fjärdeplatsen med en 3–1-seger. Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

Det skulle bli ett nervigt drama. En häftig måstematch med slutspelschanserna på spel för båda lagen. Istället blev det en sanslös utklassning där Mörrum var lika imponerande som Skövde var bedrövliga och laxarna vann med 9-1 i Billingehov. I och med det ligger vägen mot slutspelet fortsatt öppen för Mörrum. Här är kvällens noteringar från Hockeyettan.

De allsvenska serieledarna Timrå tryckte på gasen och vann med hela 8–0 mot AIK under onsdagen. Nu har stockholmarna tre raka förluster.

Modo fortsatte på den inslagna vägen efter islossningen senast och gjorde fyra mål i den första perioden mot Mora. Därefter rasade man samman fullständigt och förlorade efter förlängning  – trots fyra fullträffar från den danske forwarden Mikkel Aagaard.

Juryn har sagt sitt. Här är de fem finalisterna till Guldgallret – priset som tilldelas allvenskans främste junior under säsongen.

Topptippade HV71 har hamnat i botten av SHL och är piskat att lyfta sig för att undvika kval. I mötet med guldkandidaten Skellefteå är det seger som gäller.
– Vi som ”krigar” där nere har samma press på oss och det handlar om att palla trycket. Om man inte gör det får man lira i Tranås eller någonting, säger HV-coachen Stephan Lundh till HockeyNews.se.

C Mores program Hockeylabbet har låtit göra en datasimulering av hur bottenstriden i SHL ser ut att sluta. Och det är två tidigare SM-finallag som är på väg mot kval våren 2021.

Brynäs, Leksand och Linköping vill stänga SHL för nedflyttning under coronasäsongen.
– Jag förstår ju varför frågan kommer till mig idag och det är alltid känsligt att uttala sig och blir kanske inte alltid bra när vi är ett av lagen i botten. Men jag har hela säsongen sagt och tyckt att man ska se över detta av ett antal olika anledningar, säger LHC:s general manager Niklas Persson till HockeyNews.se.

Den första tiden som huvudansvarig kan sammanfattas som en enda stor succé för den nye AIK-tränaren Anton Blomqvist. Men i de två senaste matcherna har laget åkt på två tunga nederlag mot Almtuna och Väsby – och nu vill tränaren se att man studsar tillbaka.
– Att vara så bra som vi varit under så lång tid är väldigt starkt, så att det blir någon form av ”kickback” är ingenting konstigt, säger han till HockeyNews.se.

Under onsdagseftermiddagen höll regeringen pressträff tillsammans med Folkhälsomyndigheten. Då beslutades det bland annat att enstaka matcher för ungdomar inte får tillåtas. Det meddelades också att elitidrottens fortsatta vara eller inte vara ses över tillsammans med Riksidrottsförbundet.

Första NHL-målet för Brännström: ”Har tagit ett tag”

Det har gått nästan två år sedan NHL-debuten.
Och i natt kom första målet för Erik Brännström, 21, när Ottawa på nytt besegrade Montréal.
– Det känns skönt. Det har tagit ett tag, säger Brännström efter matchen.

NHL-svepet: Se höjdpunkterna och nattens svenskprestationer

Linus Ullmark storspelade i Buffalokassen och Adam Boqvist gjorde sitt första mål för säsongen. Det och mycket mer bjuds du på i nattens NHL-svep.

Forsberg visade vägen för Nashville: ”Kan kalla det karma”

Det tog två perioder men till sist kunde Filip Forsberg bryta nattens dödläge mellan Nashville Predators och Detroit Red Wings.
Och han gjorde det med ett lite halvturligt mål får man säga.
– Det löser sig på lite roliga sätt ibland, antar jag, säger Forsberg efter matchen.

Tungt tapp för Vancouver – efter ny stark match av Elias

Vancouver Canucks har det jobbigt just nu.
Hemmalaget tappade en tremålsledning och föll på nytt när Edmonton i natt kom på besök.
Ett litet ljus i mörkret är dock att Elias Pettersson gjorde ännu en bra match och tycks ha hittat formen.

Modotränaren om poängjakten och tuffa schemat: "Ser glöden hos grabbarna"

Modo jagar poäng, men har tuffast möjliga spelschema kvar med nio omgångar kvar.
Trots att man bara tagit strax över en poäng per match sedan tränarbytet tycker sig Magnus Sundquist se goda tecken hos sina spelare.
– Oavsett vem som kommer in så finns det saker man skruva på direkt, men det tar lite tid och mentalt är man lite stukade och det är inte något som görs per automatik utan det gäller att bygga upp saker och tro på det, säger Modotränaren till HockeyNews.se.

Backstjärnan nobbade Färjestad – Nygrens framtid börjar klarna

Magnus Nygren har tackat nej till en återkomst till Färjestad.

Nu talar mycket för att han blir kvar i Davos. Men det finns också ett alternativ.

Unge forwarden blir kvar i Luleå: "Utvecklats på ett fantastiskt bra sätt"

Radek Muzik har varit en frisk fläkt i Luleå den här SHL-säsongen.
Nu får JVM-spelaren fortsatt förtroende av klubben när han under onsdagen förlängde sitt kontrakt.

Krockade med lagkamrat på träning – nu tvingas Frölundabacken till operation

Frölundas Viktor Ekbom kolliderade med lagkamraten Jens Olsson på träningen i måndags och bröt näsan.
Nu väntar operation för backen, det meddelar Frölunda under onsdagen på sitt Twitterkonto.

Streckrysaren kan bli avgörande: ”Viktigaste matchen så här långt”

Det börjar verkligen dra ihop sig i botten av den södra Allettan. Kampen om de sista slutspelsplatserna är intensiv och ikväll möts Skövde och Mörrum i en oerhört viktig streckmatch som mycket väl kan avgöra hela utgången.

– Det är den viktigaste matchen så här långt, säger Mörrum-tränaren Thomas Engman till HockeyNews.se.

Gav motståndaren en rak vänster – nu stängs Björklövenspelaren av

Olle Liss valde att hämnas på Daniel Öhrn för en tackling i måndagens match mot Västerås med att ge Öhrn en rak vänster.
Nu stängs Liss av i två matcher.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons