HockeyNews
PLUS

Backstjärnan nobbade Färjestad – Nygrens framtid börjar klarna

(17103) Magnus Nygren/Davos
Bildbyrån

Publicerad: 24 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Magnus Nygren har tackat nej till en återkomst till Färjestad.

Nu talar mycket för att han blir kvar i Davos. Men det finns också ett alternativ.

Enligt Südostschweiz är det sannolikt att den svenska backstjärnan Magnus Nygren förlänger sitt kontrakt med Davos, där han har spelat sedan han lämnade Färjestad 2017.


30-årige Nygren är inne på sin fjärde säsong i klubben. Som HockeyNews.se har berättat har det funnits intresse från andra klubbar i Schweiz.


Magnus Nygren har en levande dialog med Färjestad i sin hemstad Karlstad, men trots att hans förra SHL-gäng ska ha erbjudit ett flerårskontrakt, vill Nygren vara kvar utomlands ett tag till.


Färjestad får vänta på Magnus Nygren. Foto: Bildbyrån.


– Det har känts bra hela sommaren och den här säsongen har allt känts bra. Jag har fått vara frisk och kry och inga skador heller. Jag känner mig, jag vet inte om jag inbillar mig att jag blir bättre och bättre hela tiden, men jag skiter lite i om jag inbillar mig för det är en jävligt skön känsla och det är väl det viktigaste vad min känsla är, sa Magnus Nygren i en intervju med HockeyNews.se på nyårsdagen 2021.


LÄS MERBackstjärnan Magnus Nygren i toppform – jagas av flera klubbar


Den här säsongen har han gjort 30 poäng (12 mål, 18 assist) på 39 matcher i National League i Schweiz. Det gör honom till ligans bäste målskytt bland backarna. Han är också den spelare som har mest istid i genomsnitt på 26:25 och han spelar 4:49 i powerplay per match i snitt.


Om Nygren inte skulle förlänga med Davos är det mest troliga att han flyttar vidare till KHL.


***


Vill du bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)