Tungt tapp för Vancouver – efter ny stark match av Elias

(18183) Elias Pettersson

Publicerad: 24 februari 2021

Vancouver Canucks har det jobbigt just nu.
Hemmalaget tappade en tremålsledning och föll på nytt när Edmonton i natt kom på besök.
Ett litet ljus i mörkret är dock att Elias Pettersson gjorde ännu en bra match och tycks ha hittat formen.

Det började så bra för Vancouver.

Bara drygt en minut in i matchen kunde Bo Horvat, assisterad av Pettersson, sätta matchens första mål och några minuter därpå hade Tyler Myers utökat till 2–0.

Sedan dröjde det inte länge innan Canucks svenska superstjärna dansat in en backhandspuck framför mål för 3–0.

Men innan första perioden var över hade Dominik Kahun reducerat för Edmonton, och efter en mållös andra inledde Kahun tredje med ytterligare ett mål.

Det bättrade gästerna på med en powerplaypåse signerad Connor McDavid, läckert assisterad av Leon Draisaitl, och slutligen även en matchvinnare från Tyler Ennis.

Och det är svårt att säga att läget är annat än dystert för Canucks efter nattens tapp.

Klubben har nu bara två segrar på sina senaste tolv spelade matcher och ligger näst sist i North Division.

– Självklart börjar vi blir trötta och less på att aldrig få hålla i ledningar. Det här har hänt ett par gånger nu så vi måste sätta ned foten och få stopp på det här, säger lagets kapten Bo Horvat efter matchen.

Elias Pettersson har emellertid lyft sig rejält efter sin sega start på säsongen och har nu 17 poäng på de senaste 17 matcherna.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 3–4 (3–1, 0–0, 0–3)