Marmenlind och Västervik nollade Kristianstad – tog viktiga poäng


19 februari 2021
Daniel Marmenlind fortsätter att imponera i Västervik och har bäst räddningsprocent av alla målvakter i Hockeyallsvenskan.
Ikväll motade han alla 27 skott från Kristianstad när laget tog tre viktiga poäng.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner

Det har nog inte undgått många att Daniel Marmenlind i Västervik har en riktig genombrottssäsong i år. Målvakten hade inför kvällens match mot Kristianstad startat 31 av lagets matcher – och en räddningsstatistik på 92,51.

Och fredagens match kom inte att bli annorlunda för 23-åringen från Märsta. 

Västervik kunde ta ledningen efter bara dryga minuten när Zach Budish snappade upp en slarvig passning av Kristianstadförsvaret och distinkt hängde dit pucken från den vänstra tekningscirkeln.

Målet kom att bli det enda som gjordes under en längre period för 2–0 kom inte för ens efter 16 minuter i den andra perioden. Då kunde Erik Gustafsson hitta nät från blålinjen.

LÄS MER:
 Nyförvärvet målskytt igen – när Almtuna vann mot AIK

Kort därefter fick Kristianstad ett powerplay, men Västerviks Ryan Gropp kunde sno pucken och vara nära att skapa sig ett friläge. Då trippades han i mittzon och domaren dömde straff – en straff som Gropp själv kyligt kunde flippa in nästan på Pavel Datsyuk-manér. 

Kristianstad skulle även dem tilldömas en straff sent i den tredje perioden. Men den räddades av Marmenlind som återigen kunde jubla åt en hållen nolla och tre poäng när slutsignalen ljöd. Det var tre viktiga poäng för Västervik som slåss för en topp 6-placering.

Västerviks IK – Kristianstads IK 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)
Mål, VIK: Zach Budish, Erik Gustafsson, Ryan Gropp
Mål, KIK:
Skott: 32–27 (14–12, 12–3, 6–12)

***

Vill du bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons