HockeyNews
PLUS

Bröt med Leksand – nu gör han storsuccé i Finland: ”Handlar om förtroende”

(18078) Sebastian Wännström
Bildbyrån

Publicerad: 19 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Han petades under försäsongen i Leksand och tröttnade till slut och bröt sitt kontrakt.
Nu är forwarden Sebastian Wännström på väg att bli den blott andra svensken att vinna skytteligan i den finska ligan. 

– Här har jag fått förtroende att få spela mycket och i många avgörande situationer och det har gett självförtroende, säger han till HockeyNews.se. 

Det lossnade aldrig riktigt för Sebastian Wännström i Leksand och under försäsongen petades han till förmån för andra spelare. Det gjorde sedermera att han valde att bryta sitt kontrakt med SHL-klubben för att flytta till Finland och spel i Ässät i den finska högstaligan


Där har det lossnat rejält för den 29-årige forwarden och efter 37 matcher leder han skytteligan i hela ligan med sina 23 mål. Forwarden menar att den ökade istiden är en stor anledning bakom lyftet. 


– Mycket handlar om förtroende. Här har jag fått förtroende att få spela mycket och i många avgörande situationer och det har gett självförtroende. Det har rullat på bra för mig, säger han när HockeyNews.se når honom borta i Finland. 


Vad var det egentligen som gick snett i Leksand?


– Jag tyckte att de visade tidigt på säsongen att de inte trodde på mig och det blev inte så mycket istid under försäsongen, så då var det ett ganska självklart beslut att gå vidare. Jag är glad att jag hamnade här och jag trivs väldigt bra. 


Är du besviken över att det blev som det blev?


– Nej, verkligen inte. Jag ser bara framåt och flytten hit har varit bra för mig. Jag trivs bra i laget och staden och det känns roligt att fortsätta utvecklas här borta. 


LÄS MER: Efter petningarna – Wännström lämnar Leksand


Under säsongen har han parats ihop med den tidigare SSK-och Malmöforwarden Nicolai Meyer och duon har hittat varandra såväl på som utanför isen.


– Vi har hittat en fin kemi och fått spela tillsammans ända sedan vi kom dit. Vi har lärt känna varandra bra vid sidan om också och det är kul att det rullat på för oss. Han är en duktig ishockeyspelare, säger han. 


Wännström i Leksandströjan. Foto: Bildbyrån

Om Sebastian Wännström fortsätter i samma takt så går han mot att bli den blott andra svenska spelaren att vinna skytteligan i den finska ligan. Det är bara den nuvarande KHL-spelaren Malte Strömwall som lyckats med samma bedrift tidigare. 


Känner du att det finska spelet passar dig bättre?


– Det vet jag inte så. Det är klart att det är lite annorlunda, lite mer offensivt tänkt än i Sverige. Men mycket handlar om förtroende skulle jag säga. 


LÄS MER: 

Europakollen: Wännström öser in mål i Finland – och heta svenskar i KHL


Hans fina säsong har skapat eko på andra håll och enligt uppgifter till HockeyNews.se finns det intresse för forwarden på andra håll. Men huvudpersonen själv vill bara fokusera på nuet. 


– Jag har faktiskt inte tänkt så långt, utan fokuserar på det som är här och nu. Det är många matcher som spelas så det är mycket fokus på hockeyn och matcherna. Sen har jag sagt till min agent att han får sköta resten, säger han. 


Ässät placerar sig för närvarande på den tionde och sista slutspelsplatsen i den finska ligan, men än återstår mycket av säsongen. Förhoppningen och målsättningen är dock att nå slutspel. 


– Det har gått lite upp och ner. Vi har ett ganska bra lag på papperet men har varit lite ojämna, vi vinner några matcher för att sedan torska några matcher. Får vi ordning på det kan vi bli ett bra lag här framöver. Vi har lite att jobba på, säger han. 


I laget återfinns också den svenske målvakten Linus Söderström och backen Jakob Stenqvist och den svenska trion trivs bra ihop. 


– Vi är tajta och har roligt ihop både på och utanför isen. Vi umgås en del och har skoj och det är kul att ha lite svenskar här, så att man kan prata lite svenska emellanåt, säger han. 


***


Vill du vara med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!