AIK tog poäng för elfte matchen i rad – slog Timrå på bortais


14 februari 2021
AIK fortsätter att klättra i HockeyAllsvenskan och har växt ut till en stark utmanare till topplagen. 
I dag slog man tabellettan Timrå på bortais efter förlängning och nu har man tagit poäng i elva matcher i rad. 

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner


AIK har fått ny energi efter tränarbytet och har stått för en imponerande vecka, där man slagit både Modo och Björklöven. På söndagen väntade tabellettan Timrå och precis som väntat blev det väldigt jämnt. 


Stockholmarna inledde bäst och skulle också ta ledningen. Forwarden Kim Tallberg gjorde 1–0 redan efter två minuters spel. 


Men glädjen för gästerna blev inte särskilt långvarig. Bara 33 sekunder senare hakades en Timråspelare upp och hemmalagets fick straff straff. Jonathan Dahlén gjorde inga misstag och lyfte snyggt in en backhand bakom Jesper Vikman. 


AIK fick sedan chansen i numerärt överläge i fem minuter senare i samma period efter att Sebastian Hartmann dragit på sig ett matchstraff för en tackling på AIK:s Christian Kåsastul. Men Timrå redde ut stormen. 


1–1 stod sig och matchen gick till förlängning. Där drog gästande AIK det längsta strået, sedan Eric Norin slagit in en retur i spel fyra mot tre med fyra sekunder kvar av övertiden. 


Det var AIK:s tredje raka seger och också poäng för elfte matchen i rad. Nu ligger man femma i tabellen. 


– Jag tycker att det är en välförtjänt vinst. Killarna sliter bra och vi kommer ut i första precis som vi spelat de senaste matcherna. Andra perioden kommer Timrå in i det mer och äger lite mer puck, men inför sista sa vo att de spelade igår och de har haft lite sjukdomar och började se trötta ut. Nu fick vi tyvärr bara två poäng, men vi är nöjda det, säger tränaren Anton Blomqvist i C More efter matchen. 


Timrå – AIK 1–2 efter förlängning (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

TIK: Jonathan Dahlén
AIK: Kim Tallberg, Eric Norin
Skott: 22–31 (9-11, 3-9, 9-8, 1-3)

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons