HockeyNews
PLUS

Oklart om nyckelbacken spelar mer under säsongen: ”Det är smärtan som sätter stopp”

(17776) Erik Palm
Christofer Cederberg / Bildbyrån

Publicerad: 5 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Visby/Roma förstärker med finländaren Niko Mikkola, men har fortsatt problem på backsidan där en av lagets nyckelbackar har varit borta en längre tid med en fotskada. Det är fortfarande oklart om Erik Palm kommer tillbaka i spel den här säsongen.
– Vi följer så klart vad som händer med de skadade spelarna, säger sportchefen André Lundholm till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Med två viktiga seniorbackar (Erik Palm och Herman Johansson) på skadelistan behövde Visby/Roma se över truppen och under torsdagen gjorde finländaren Niko Mikkola klart med klubben. Han ansluter från Mestis-klubben SaPKo och spelar redan i veckoslutets matcher mot Mörrum och HC Dalen.

– Det är en offensivt duktig back som är rörlig på skridskorna. Erik Palm har vi saknat, han har ju varit en tänkt powerplay-back som har skött mycket av det där och när han nu är borta väldigt länge, kanske resten av säsongen, finns det ju en lucka. Herman Johansson är också en bra back som är borta två, tre veckor till i alla fall. Då kändes det som att vi måste försöka täcka upp för dem, konstaterar sportchefen André Lundholm.

Lånet Alfred Barklund som gjort fyra matcher med Visby den senaste tiden har kallats tillbaka till Västervik.

– Han spelade mot Nybro i lördags och sen åkte han tillbaka. Han var bara på lån från Västervik och de har ju tight själva med spelare, de har bara sex backar utan honom så de behövde ha hem honom.

Nyckelbacken Erik Palm dras med en fotskada som gör hans fortsatta medverkan den här säsongen högst osäker. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån


Oklart om det blir spel
Situationen för nyckelbacken Erik Palm är dock besvärlig. Efter ett skott på foten dras han med problem som hållit honom borta länge.

– Han fick ett skott på utsidan av foten och har haft ont på baksidan av hälen och upp mot vaden. Det har inte stämt. Det blev någon fraktur på fotknölen och det är senor som fäster där, så det är lite komplicerat. Det är bara smärtan som sätter stopp för spel, men smärtan är väldigt hög så det måste börja läka och det har det inte gjort riktigt ordentligt ännu. Vi hoppas att det ska gå fort när det väl tar fart.

Vad är prognosen, blir det mer spel eller är han borta för säsongen?
– Det är en fråga som jag inte kan svara på i dagsläget för vi har precis fått honom undersökt igen av en specialist med magnetröntgen och så där, men om han kommer tillbaka är det tidigast om tre, fyra veckor och då pratar vi om att börja träna på is. Vi hoppas så klart, men då har han varit borta i sådana fall i nästan tre månader så det är en liten startsträcka på det där.

Samtidigt har den 19-årige Visby-produkten Gustav Andersson fått en del speltid, men Lundholm vill inte belasta honom med för stort ansvar genom att gå kort om folk på backsidan.

– Han har gjort det jättebra och spelar av och till även i Allettan, men att spela på sex backar, det kan bli någon sjuk eller skadad under match, då är man nere på fem och då är det lite för höga krav.

– Han kan gå in och spela matcher här och där, det har han fixat jättebra, det är mer match ut match in vecka efter vecka som kan bli väl tufft i den fas han är i. Sen har vi Linus Dahlberg som är fantastisk och kan spela både center, winge och back och gör det jättebra på alla poster. Så där har vi också en som vi kan laborera lite med.


Kan komma fler värvningar
Men även med Niko Mikkolas intåg i truppen ser backsidan påfallande tunn ut med hänsyn till skadesituationen. Klubben kommer utvärdera läget löpande och utesluter inte fler värvningar innan transferfönstret stänger.

– Vi har Gustav Andersson och sen hoppas vi att Herman Johansson ska vara tillbaka om ungefär två till tre veckor, men vi får väl se, vi följer så klart vad som händer med de här skadade spelarna.

– Man ska aldrig säga aldrig, det är klart att det kan hända någonting, men det måste passa med ekonomi och alla de bitarna. Vi behöver en back till, det gör vi, men vi hoppas att Herman ska komma tillbaka och jag hoppas att Palm ska få fart på den där foten så att han kan vara med i de sista matcherna i alla fall och eventuellt playoff.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här

* * *

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)