HockeyNews
PLUS

Skyttekungen Bergfors hoppas på nytt kontrakt med Djurgården

(17608) Niclas Bergfors/Djurgården
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 26 januari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Niclas Bergfors har passerat två milstolpar genom att dels spela 200 SHL-matcher i Djurgården, dels ha gjort 100 poäng i SHL.

Nu hoppas han den NHL- och KHL-meriterade 33-årige forwarden på ett nytt kontrakt med Djurgården.

– Det här är en anrik klubb med höga krav och kravställningar. Det passar mig bra, säger Bergfors till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Om några veckor, den 15 februari, har det gått fyra år sedan den SSK-fostrade forwarden Niclas Bergfors mitt under säsongen bytte Linköping mot Djurgården.


Tiden går fort. Nyligen spelade Bergfors sin 200:e SHL-match med Djurgården. Och i bortasegern mot Örebro gjorde han sin 100:e poäng i SHL genom att skicka in 6–4-pucken i tom kasse.


– Man kommer alltid upp till en summa matcher hit och dit, men det är väl kul. En extragrej mitt i säsongen, säger Bergfors lugnt om sina milstolpar.


Niclas Bergfors gratuleras av Djurgårdskamraterna efter sin 100:e poäng i SHL. Den kom borta mot Örebro. Foto: Bildbyrån.


Det har blivit några genom åren. För Niclas Bergfors har 173 NHL-matcher (83 poäng) och 228 KHL-matcher (130 poäng).


Frågan är hur många matcher ytterligare det kommer att bli i Djurgården. Bergfors är en av spelarna med utgående kontrakt och sportchefen Joakim Eriksson har inlett diskussioner med agenter om kontrakt inför framtiden.


Bergfors är lite försiktig i snacket runt kontraktsbiten.


– Jag har inte lagt så mycket tid på det. Det är en säsong som är lite upp och ner och vi är inte riktigt där än där vi är trygga. Så det är mycket kring årets säsong. Så är det. Vi har inget flow så allt fokus har varit där, säger han.


Pratar din agent med Joakim Eriksson?


– Jag tror han gör det. Det visar väl sig. Jag vet inte om det är något i gång där. Men jag försöker göra mitt och göra min situation bättre genom att spela en bra hockey. Det är så det är.


Fysiskt är snart 34-årige Niclas Bergfors i fin form och i gott slag. Och han skulle gärna fortsätta i Djurgården och jaga SM-guldet.


– Det här är en anrik klubb med höga krav och kravställningar. Det passar mig bra. Och sedan har jag trivs under mina år här. Det är lite tankar i och med att man har barn och fru. Jag har inte riktigt kommit dit än.


Niclas Bergfors pratar hellre om saker som han mer konkret kan påverka. Som att försöka få bättre effektivitet i Djurgårdens powerplay.


LÄS MERSå ska Djurgården bryta den negativa hemmatrenden: "Varit bortskämda"


Han ingår i en av enheterna.


– Vi måste ha mer skott. Vi letar perfekta pass. Det är lite mer åt det hållet som vi diskuterar. Vi fick liksom dra det åt det enkla hållet, basics, säger Bergfors.


Tung Djurgårdsförlust med 2–0 mot Skellefteå i lördags. Niclas Bergfors vill se mer skott på mål mot HV71. Foto: Bildbyrån.


– Sedan är det inte så kontinuerligt. Det är spelare som försvinner in och ut. Det hjälper inte saken. Men vi är en man mer och vi måste utnyttja det. Framför allt hitta ytorna och ta skott.


Niclas Bergfors är den i Djurgården som skjuter mest. 91 skott på mål så här långt. Tio puckar har gått i mål. Det är bäst i laget. 41 skott har gått utanför mål så han träffar mål med närmare 70 procent av sina skott. Han sätter nästan 11 procent av sina skott och det är en okej siffra.


Nu vill ha se Djurgården bryta den negativa trenden på Hovet i mötet med HV71. Förlustraden hemma är fyra matcher lång nu.


– Samma sak där. Vi behöver inte krångla till det så mycket utan gå tillbaka till det vi säger. Det är det som är problemet. Vi gör inte riktigt det. Då blir det tufft, liksom, säger Bergfors.


LÄS MEREn spelare gör comeback – men Djurgården har flera tunga avbräck


Han vill se att ord blir till handling.


– Så här långt in på säsongen måste alla förstå sin uppgift. Ödmjukheten inför det som leder oss till framgång. Där har vi brustit lite tycker jag. Det är var och en.


***


Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)