HockeyNews
PLUS

Luleå förlänger med flera spelare: "Extremt roligt"

(15527) Einar Emanuelsson
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 25 januari 2021

Luleå Hockey har fått tillbaka Joel Lassinantti efter en sväng i KHL.
Under måndagen presenterade klubben flera nya förlängningar – däribland med talangen Fabian Lysell.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Joel Lassinantti lämande Luleå för KHL inför den här säsongen. Men efter en tid i Ryssland som inte blev som han hade tänkt sig, valde han att återvända till Norrbotten. 

Nu har klubben även förlängt med flertalet andra viktiga och lovande spelare. Bland annat har talangen Fabian Lysell, som lämnade Frölunda för Luleå tidigare under säsongen, skrivit på ett kontrakt över ytterligare två år, efter att ha kommit upp i över 100 minuter i SHL. Detsamma gäller för Radek Muzik och han har skrivit på ett avtal för resten av den här säsongen.

– De har gjort det väldigt bra båda två och nu har de fått spela väldigt mycket. De har fått spela ihop ett antal matcher tillsammans med (Carl) Mattsson och i några matcher tycker jag att de kanske har varit lagets bästa kedja, säger Luleås general manager Stefan Nilsson i en intervju med klubbens play-kanal.

18-årige Fabian Lysell lämnade Frölunda för Luleå tidigare under säsongen. Foto: Bildbyrån.

Forwarden Einar Emanuelsson gör sin fjärde hela säsong i Luleås SHL-lag och även han har skrivit på ett nytt avtal för två säsonger, liksom Juhani Tyrväinen.

– Extremt roligt, han (Emanuelsson), är en Kirunabo, norrbottning som fortfarande växer både som människa och ishockeyspelare. Jag tycker att han tar för sig mer och mer både i spelet med puck men även utan, säger Nilsson och fortsätter om Tyrväinen.

– Vi visste att han skulle brinna för Luleå när han kom hit och han har blivit en stöttepelare i truppen. Så det känns extremt bra.

Luleå presenterade även en förlängning med ytterligare en spelare, i form av backen Daniel Sondell. 

– Det är en kille som har ändrat sin roll, han var utpräglat offensiv när han kom hit. Nu har han blivit mer defensivt lagd och spelar mycket boxplay, men har fortfarande offensiven i sig, säger Nilsson.

Sondells kontrakt är skrivet på ett år.

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS