Nionde raka segern för Timrå – och två nya poäng från Dahlén

(17579) Timrå

Publicerad: 24 januari 2021

Timrå fortsätter att imponera i HockeyAllsvenskan.
Mot Mora tog laget nionde raka segern efter att slutsiffrorna skrivits till 4–1.

UNIBET – ligans huvudpartner

Tidigare under säsongen hade Timrå 16 raka segrar. Nu har tabellettan påbörjat en ny lång segersvit.

Efter att ha slagit Tingsryd med 4–1 i fredags kom en ny seger för laget mot Mora på söndagskvällen. Det var lagets nionde raka seger.

Det var dock Mora som inledde bäst och skulle ta ledningen. Efter 4:25 in i matchen gjorde Oskar Stål-Lyrenäs 1–0 för hemmalaget.

Den första perioden bjöd på en hel del chanser och innan perioden var över skulle Timrå replikera. Erik Walli Walterholm satte dit kvitteringen efter drygt nio minuters spel, framspelad av poängkungen Jonathan Dahlén.

Tidigt i den andra perioden trodde Mora att de gjort 2–1, men efter videobedömning kunde domarna konstatera att det var målvaktsinterference och istället åkte Oscar Eklind ut två minuter på botbänken. I det efterföljande powerplayet kom i stället 2–1 för Timrå efter att Albin Lundin hittat rätt.

2–1 var också resultatet efter 40 minuters spel.

Mora pressade på hårt för en kvittering i den tredje perioden, men hemmalaget lyckades inte komma till de här heta chanserna. Med två minuter kvar att spela satte Jonathan Dahlén i stället 3–1 i tom kasse och bara minuten senare fastställde Sebastian Hartmann slutresultatet till 4–1, även det i tom kasse.

Därmed har Mora nu två raka förluster, efter att ha förlorat mot AIK i fredags.

Mora – Timrå 1–4 (1-1, 0-1, 0-2)
Mål, MIK:
Oskar Stål-Lyrenäs
Mål, TIK: Erik Walli Walterholm, Albin Lundin, Jonathan Dahlén, Sebastian Hartmann
Skott: 31-28 (11-9, 13-6, 7-13)