HockeyNews
PLUS

Officiellt: Donovan återvänder till SHL: ”Användbar i alla spelformer”

(17487) Matt Donovan
Bildbyrån

Publicerad: 20 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Den tidigare Frölundabacken Matt Donovan återvänder till SHL.
På onsdagen presenterades han av HV71.
– Han är användbar i alla spelformer och kommer att bli nyttig för oss, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


HV71 ligger sist i SHL och agerade i förra veckan genom att sparka tränaren Nicklas Rahm. Nu fortsätter klubben att agera för att ta sig ur krisen. 


På onsdagen presenterade klubben den amerikanske backen, Matt Donovan, 30, som närmast ansluter från AHL och Milwauuke Admirals. 


– Matt är en väldigt skicklig back med bra puckhantering och samtidigt duktig i det fysiska spelet. Han är användbar i alla spelformer och kommer att bli nyttig för oss, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.


Matt Donovan har under karriären gjort 69 NHL-matcher och 379 matcher i AHL. Dessutom gjorde han två säsonger i Frölunda mellan åren 2016 och 2018, där han stod för 42 poäng på 102 matcher. 


Nu står det klart att han återvänder till SHL. 


– Jag ser fram emot att ansluta till HV71 som jag vet är en klubb med mycket historik. Jag hoppas kunna bidra med ett starkt defensivt spel mot motståndarnas toppspelare och samtidigt vara en offensiv kraft, säger Matt Donovan.


Kontraktet med Donovan är skrivet säsongen ut. Backen ansluter till HV71 senare den här veckan. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!