Uppges göra klart med tränare från konkurrenten


19 januari 2021

Per Ljusteräng fick sparken som huvudtränare i Hudiksvall i november och klubben har varit på jakt efter en tränarlösning inför nästa säsong sedan dess. Nu tycks jakten vara över.
Enligt uppgifter till HockeyNews.se blir det Forshagas succécoach Dennis Hall som tar över nästa säsong.
– Vi har gjort klart med en tränare utifrån, säger sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

I mitten av november valde Hudiksvall att sparka tränaren Per Ljusteräng och sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom tog klivet ner i båset under resterande del av grundserien. Men det var bara en tillfällig lösning och under våren är det de assisterande tränarna Magnus Nilsson och Johannes Westring som leder laget.

Men målsättningen har hela tiden varit att hitta en tränare utifrån inför kommande säsong och nu har klubben enligt uppgifter till HockeyNews.se gjort klart med Allettan-konkurrenten Forshagas succécoach Dennis Hall inför säsongen 21/22.

– Av respekt för alla lag som spelar så kan vi inte gå ut med namn, men vi har gjort klart med en tränare och det är ingen intern lösning här i Hudik, det är en extern tränare, säger sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom.


En modern tränare
31-årige Dennis Hall är ett av stjärnskotten på Hockeyettans tränarkarta och har den här säsongen förvandlat Forshaga från ett anonymt gäng i västserien till ett succéartat Allettan-lag. Tidigare har han även gjort några säsonger som head coach i Borlänge och säsongen 19/20 gjorde han en sejour som assisterande tränare till Fredrik Söderström i schweiziska EHC Olten innan personliga skäl fick honom att avbryta äventyret och åka hem.

Det är en profil som passar väl ihop med den inriktning Hudiksvall valt för sin verksamhet.

– Det har varit lite mode i Hockeyettan att man ska träna lite mer och ha yngre lag och det är modernt att säga modernt ledarskap. Jag vill att vi ska driva föreningen på ett modernt sätt och då menar jag att vi ska ha mera dialoger mellan juniorledare, a-lagstränare, sportchefer, att vi är med allihopa och driver processen, att hjälpas åt och jobba på ett modernare sätt med video och framförallt feedback, säger Lövblom om framtidsplanerna för föreningen. 

Hudiksvall och Forshaga möts under onsdagen i Allettan norra.


Lånar från Almtuna
I veckan kommer också en förstärkning som påverkar innevarande säsong då Hudiksvall lånar forwarden Felix Carenfelt från Almtuna.

– Mathias Hellgren fick en smäll på knäet och vi vet inte hur hans status kommer att bli, om han kommer att kunna spela, förklarar Lövblom.

– Jag vill att vi ska ha en levande trupp, vi har åtta backar idag och när vi lånar in Carenfelt i veckan får vi 14 forwards så att vi hittar ett schema för att kunna rotera och använda oss av de spelare som är bäst för dagen.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.