HockeyNews
PLUS

HV71 sparkar tränaren – han tar över

(16997) Stephan Lundh/Nicklas Rahm
Christian Örnberg/Bildbyrån

Publicerad: 17 januari 2021

FacebookXWhatsApp

HV71 fortsätter att förlora ii SHL. Nu väljer klubben att sparka tränaren, Nicklas Rahm.
I stället tar Stephan ”Lillis” Lundh över. 
– Nicklas har lagt ner sin själ i jobbet och gjort allt för HV71:s bästa, men nu har vi kommit till en punkt där vi behöver skapa en omedelbar förändring i laget, säger sportchefen Johan Hult. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey  


5–1 förlusten mot Rögle blev droppen för HV71. På söndagen meddelade klubben att de sparkar tränaren Nicklas Rahm med omedelbar verkan.  

Ersättaren blir Stephan ”Lillis” Lundh, som verkat som assisterande till Rahm den senaste tiden. 

– Vi har alla ett ansvar för situationen vi befinner oss i och de uteblivna resultaten. Nicklas har lagt ner sin själ i jobbet och gjort allt för HV71:s bästa, men nu har vi kommit till en punkt där vi behöver skapa en omedelbar förändring i laget. Stephan ”Lillis” Lundh är en ledare med stort förtroende bland spelarna och en erfarenhet som i detta läge är ovärderlig, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande. 

I ett första skede kommer Patrik Andersson att lyftas upp som assisterande från HV71:s J20 och därtill kommer Jonas Holmström och William Rahm finnas kvar i ledarstaben.  

Stefan Nyman är sedan i början av november sjukskriven och i dagsläget vet ingen när HV-tränaren kan vara tillbaka i båset.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)