HockeyNews
PLUS

Djurgården har inlett kontraktssnack med både spelare och ledare

(17393) Sebastian Strandberg/DIF
Maxim Thore/Bildbyrån

Publicerad: 17 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgården har 20 matcher kvar att spela i grundserien och det återstår mindre än en månad till deadline för övergångar den här säsongen.

Sportchefen Joakim Eriksson ger sin syn på läget och bekräftar att förhandlingar pågår med både Robert Ohlsson och med spelare.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Snart har två tredjedelar av SHL:s grundserie gått för Djurgården som har topp sex som mål. I fredags gjorde sig sportchefen Joakim Eriksson av med NHL-lånet Dominik Bokk och nästa vecka är troligtvis forwardsduon William Eklund och Alexander Holtz tillbaka efter skada.


Den 15 februari är sista datum för att värva spelare den här säsongen och frågan är hur Djurgården resonerar.


– Jag har inget rakt och tydligt svar på det. Det återstår väl att se. Det vi har konstaterat är att det här laget är ett topplag när man presterar och gör det som vi planerar att genomföra. Vi räds ingen motståndare och vi har en extremt hög högsta kapacitet. Därigenom kan vi känna en trygghet, att kvaliteter och kapacitet finns i laget, säger Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Jacob Josefson kan förmodligen få se William Eklund och Alexander Holtz tillbaka i Djurgården nästa vecka. Foto: Bildbyrån.


– Samtidigt, hittar vi inte nyckeln till en stabilare prestation, så får man värdera och fundera såväl ekonomiskt som sportsligt om man ska göra tillägg till spelartruppen och också vad man marknaden har att erbjuda. Om de pusselbitarna i så fall finns tillgängliga.


Hur står ni er ekonomiskt inför slutet av denna och till nästa säsong?


– Vi har en bra kontroll på den här säsongen i nuläget. Med det sagt kommer vi att göra ett minusresultat. Men det är under kontroll. Det är mycket osäkerhet inför nästa säsong och hur pandemin och vaccinering kommer att påverka möjlighet att ha publik nästa höst och vinter. Det är fortsatt står osäkerhet vilket givetvis påverkar ekonomiska prognoser om man blickar framåt de närmaste tolv till 16 månaderna, säger Joakim Eriksson.


Den 20 december kunde HockeyNews.se berätta att både Eriksson och huvudcoachen Robert Ohlsson hade en positiv inställning till att fortsätta samarbetet.


LÄS MERUtgående kontrakt med tränartrion – så tänker Djurgården inför 2021


Nu har diskussionerna blivit mer konkreta. 46-årige Ohlsson kom till Djurgården 2016 och blev huvudtränare efter att ha varit assisterande till Roger Rönnberg i Frölunda.


– Vi har en dialog. Vi är två parter som är nöjda med varandra. Sedan ska vi också komma överens avtalsmässigt. Det har vi ännu inte gjort, säger Joakim Eriksson.


Stannar Robert Ohlsson kvar som huvudcoach i Djurgården? Samtal pågår. Foto: Bildbyrån.


– Det är som jag har sagt till dig tidigare, vi gillar att jobba med kontinuitet. Vi gillar att långsiktigt utveckla ledare och spelare. Hur de analyserna och dialogerna går med vår personal vill jag egentligen inte dryfta så mycket i media, men jag kan bekräfta att vi och Robban har en dialog. Vi är nöjda med varandra, men vi har ännu inte enats om ett avtal.


Djurgårdens sportchef har även inlett samtal med spelare som har utgående kontrakt. Och som HockeyNews.se har berättat visar man intresse för att locka hem Marcus Krüger och Daniel Brodin från Schweiz.


– Ja, vi är i gång med en dialog med spelare i spelartruppen såväl som spelare ute på marknaden. Samtidigt så har vi än så länge en pandemi- och coronaanpassad budget och ekonomi inför nästa säsong vilket gör att hastigheten i dialogerna och även erbjudande man eventuellt lägger fram i så fall är klart sämre än vad som har varit normalt de senaste 10-15 åren. Det gör att processen är ganska långsam.


Hur mycket krymper er spelarbudget?


– Det är inte fastställt. Det är en summa som kommer att prognostiseras alltjämt under våren och sommaren beroende på hur vaccineringen går och vad vi får för signaler från regering och folkhälsomyndigheter i dialoger med SHL och Svenska hockeyförbundet under våren och sommaren och vilka indikationer vi kan få när det gäller publik i höst och vilka intäkter och kostnader vi får. Det är helt omöjligt att svara på just nu, men det är klart att vi har varit ansvarsfulla och återhållsamma i våra prognoser under de senaste tolv månaderna och kommer nog att fortsätta vara det de närmaste tolv månaderna framåt, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)