HockeyNews
PLUS

Luleå hjälper till under pandemin – arenan blir vaccinationscentral

(17339) Coop Norrbotten Arena
Bildbyrån

Publicerad: 13 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Veckan före jul sträckte Luleå Hockey ut en hand till Region Norrbotten för att hjälpa till att få ett slut på coronapandemin.

Nu blir det verklighet.

– Vi har erbjudit så att arenan blir vaccinationscentral, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Luleå Hockey längtar efter sin trogna publik. Och supportrarna kan knappt vänta på att få återgå till Coop Norrbotten arena för att få uppleva spänningen i SHL och stämningen på läktarna.


Som ett led i att få kontroll på coronapandemin erbjöd Luleå Hockey att hjälpa till genom att låna ut hockeytemplet så att den rymliga arenan kan fungera som en temporär vaccinationscentral.


– De vill helst inte ha så mycket folk samlade och inte mötande folk och det finns gott om in- och utgångar, förklarar Luleå Hockeys vice general manager Ulf Engman.


Coop Norrbotten arena får inte ta in publik under coronapandemin. Men nu blir arenan vaccinationscentral. Foto: Bildbyrån.


Vaccineringen mot covid-19 är på gång.


– De kommer att bygga en stor grej där för vaccineringen inne i arenan. Jag tror att de börjar förbereda för det nu, säger Ulf Engman.


LÄS MERLågt pris på Lassinantti – och så tänker Luleå i målvaktsfrågan


Region Norrbotten har som mål att vara klar med vaccinationsarbetet i juni i år.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!