KLART: Målvakten återvänder till Luleå: "Ger oss en stor trygghet"


13 januari 2021
Joel Lassinantti provade lyckan i KHL under hösten men fick det aldrig att stämma.
Nu återvänder målvakten till SHL och Luleå, det bekräftar klubben under onsdagen.

Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Joel Lassinantti var en av SHL:s främsta målvakter den gångna säsongen där han flera gånger om storspelade mellan stolparna i. Något som i våras gav den nyblivne 28-åringen ett kontrakt i KHL och Sotji.

Men väl i Ryssland har målvakten haft det tufft och innan jul kom beskedet att Lassinantti inte längre skulle spela kvar i KHL, något som framkallade förhoppningar bland Luleåanhängare om en återkomst till klubben. Nu står det klart att så blir fallet.

Under onsdagsmorgonen kunde Luleå berätta att målvakten återvänder till Norrbotten, Lassinantti har skrivit på ett långtidskontrakt som sträcker sig fram till 2025.

– Utifrån att vi redan har ett starkt målvaktspar har vi inte haft några planer på att värva någon målvakt till Luleå Hockey. Men när det stod klart att Joel Lassinantti kunde tänka sig att återvända till Norrbotten och framför allt att han var intresserad av att skriva på ett längre avtal så hamnade saker i ett annat ljus, säger Luleås general manager Stefan "Skuggan" Nilsson i ett uttalande på klubbens hemsida och fortsätter.

– Joel Lassinantti har varit en av SHL:s allra bästa målvakter under alla sina sex seniorsäsonger med Luleå Hockey och vi är övertygade om att han kommer att kunna vara det under ytterligare 4,5 säsonger i Norrbotten. Det ger oss en stor trygghet i framtida lagbyggen och i jakten på framgångar för Vårat Gäng.

***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons