HockeyNews
PLUS

KHL-svensken är redo för comeback efter mer än två månaders frånvaro

(17178) Adam Almquist/Dinamo Minsk
(c) photo.khl.ru Vyacheslav Tsuranov

Publicerad: 4 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Adam Almquist är redo för comeback i KHL efter över två månader på skadelistan.

Den dubble svenska mästarbacken med HV71 har inte spelat sedan i oktober.

Det är dags för ishockey igen för den 29-årige Dinamo Minsk-backen Adam Almquist.


Det har bara blivit tio matcher för den belarusiska KHL-klubben den här säsongen och ingen sedan den 25 oktober då han skadade sig i hemmamatchen mot Severstal Tjerepovets. Men på måndagen meddelar Dinamo Minsk på sin hemsida att Almquist är spelklar.


Den HV71-fostrade backen skrev ett tvåårskontrakt med KHL-klubben i juli efter att förra säsongen ha spelat för Admiral Vladivostok.


Adam Almquist har två assist på de tio KHL-matcherna den här säsongen och snittade över 23 minuter per match fram till skadetillfället.



Den senaste tiden har han tränat på is och skulle kunna göra comeback för Dinamo Minsk hemma mot SKA St Petersburg på tisdagen.


Minst ligger på femte plats i den västa konferensen i KHL och har en slutspelsplats för närvarande. Almquist har vunnit två SM-guld med HV71 (2010 och 2017) och blev 2019 schweizisk mästare med Bern.


LÄS MEREuropakollen: Fin start för flera svenskar i sina nya klubbar


I KHL har han tidigare spelat för Severstal Tjerepovets och Admiral Vladivostok, men har ännu inte fått uppleva slutspelshockey i ligan.


Även den svenske KHL-backen Viktor Svedberg börjar närma sig comeback. Han har nyligen gått igenom en lyckad operation och tror på spel igen för Barys Nur-Sultan.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)