HockeyNews
PLUS

Inga operationstider – då återgår forwarden till spel

(16242) Petter Emanuelsson/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 11 december 2020

FacebookXWhatsApp

Tanken var att Luleåforwarden Petter Emanuelsson skulle vara borta från nu fram till mars.
Men när kirurgen var upptagen flyttas Petter Emanuelssons operation – och redan imorgon kan han vara med mot Djurgården.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


För bara några dagar sedan rapporterade Luleå att den viktige forwarden Petter Emanuelsson skulle genomgå en operation av sina dåliga ljumskar och att han skulle bli borta från spel fram tills mars. 


Nu kommer nya besked. Operationen senareläggs till den 30 december.


– Medical team vill ha den bäste kirurgen för den typen av operationer så då blev den flyttad lite grann, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Petter Emanuelsson kommer därmed att återgå i full träning med Luleå och eventuellt även spela matcher, det rapporterar Luleå Hockey på sin Twitter.


– Det blir lite konstigt i och med att vi har gått ut med att han ska opereras och bli borta, men det är en sådan skada. Igår kändes det bra för honom igen, så vi får se, säger Ulf Engman.


Forwarden har varit en viktig pjäs för Luleås offensiv den här säsongen, och har så här långt stått för nio (6+3) poäng på 15 matcher och har kunnat spela utan att missa matcher sedan den 10 november.


– Han har dragits med skadan över lång tid. Han kan spela och sedan måste han vila ett tag och så kan han spela igen. Därför blir det ingen skillnad på skadan, den påverkas inte, säger Ulf Engman.


Petter Emanuelsson tros hinna med fyra matcher till för Luleå innan det blir operation den 30 december. Foto: Bildbyrån.


– Det verkar som att när det blir för hög belastning så blir ljumsken dålig. Det kanske kan bli så när det är tre-fyra matcher på sex dagar, och nu kommer det att vara så resten av säsongen.


Om fredagsträningen går bra är Petter Emanuelsson med mot Djurgården på lördagen. Enligt den nya planen kan han vara med i Luleås kommande fyra matcher inklusive den mot Djurgården.


– Vi har två matcher nästa vecka och i mellandagarna hinner han väl med en match också om det håller. Vi har flyttat en match och spelar inte den 26:e, men den 28:e hinner han, säger Ulf Engman.


Efter operationen den 30 december väntar rehabiliteringsträning. Men Petter Emanuelsson väntas tillbaka längre fram under säsongen. Med hel och stark ljumske.


– Vi hoppas och tror att han ska vara i form till slutspelet, säger Luleås vice general manager Ulf Engman.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)