Väsby vände och vann – och Tingsryd bröt sin förlustsvit

UNIBET - ligans huvudpartner

Vita Hästen – Väsby 4–5 efter straffar (1-1, 3-1, 0-2, 0-0, 0-1)

VIT: Linus Högberg, Christopher Fish, David Åslin, Kim Johansson
VHK: Elliot Lorraine, Tobias Lindberg, Robin Karlsson, Rasmus Sörgardt, Colin Smith

Vita Hästen kom till mötet mot Väsby med två raka förluster där man släppt in totalt nio mål.

Då fick man en drömstart i kvällens match, sedan NHL-lånet Linus Högberg slagit in en retur från nära håll efter drygt fem minuter. Den ledningen stod sig tills minuten kvar av perioden, då Elliot Lorraine tryckte in en puck för gästerna.

I den andra perioden la hemmalaget i en växel till och då hängde nykomlingarna inte med. Två snabba mål från Christopher Fish och David Åslin satte Vita Hästen i förarsätet, men trots det så gav sig Väsby inte.

Tobias Lindberg reducerade till 3–2 kort efter 3–1 målet. Vita Hästen tog dock snabbt tillbaka tvåmålsöverläget, sedan Kim Johansson gjort 4–2 i powerplay.

Men ack den som ger sig. Robin Karlsson reducerade än en gång för Väsby och drygt minuten senare kom även 4–4 genom Rasmus Sörgardt, vilket tog matchen till förlängning.

Förlängningen slutade oavgjort och i stället fick matchen avgöras på straffar, där Väsby kunde dra det längsta strået efter att Colin Smith satt den avgörande straffen. Det var hans tredje poäng i matchen.

Västervik – Almtuna 3–2 efter förlängning (1-1, 1-0, 0-1, 1-0)
VIK:
Marcus Westfält, Oscar Pettersson, Oscar Drugge
AIS: Mattias Johansson, Tobias Liljendahl

Almtuna gjorde en bra match senast och fick med sig en poäng mot Björklöven efter förlängning, precis som dagens motståndare Västervik fick mot Södertälje.

Kvällens drabbning var oerhört jämn rakt igenom. Efter den första perioden stod det 1–1 på tavlan efter mål av Mattias Johansson och Marcus Westfält.

Den andra perioden bjöd knappast på något bländande spel och vi skulle bara få se ett mål. Efter 8:30 in i mittenakten satte Oscar Pettersson 2–1 för Västervik, framspelad av Gilbert Gabor.

Västervik var i förarsätet inför tredje, men mötte ett hårt jagande Almtuna. Och till slut skulle målet också komma. Med drygt fyra minuter kvar av matchen satte Tobias Liljendahl 2–2.

I förlängningen drog hemmalaget det längsta strået efter att Oscar Drugge satt det avgörande målet.

Tingsryd – Mora  4–2 (1-1, 2-1, 1-0)
TAIF:
Anton Svensson, Felix Olsson, Joachim Nermark, Filip Cederqvist
MIK: Viktor Amnér 2

Mora fortsätter att ha det tufft efter coronabrejket. Mot Tingsryd åkte man på fjärde raka förlusten, sedan man tappat en 2–1 ledning.

Anton Svensson inledde målskyttet för Tingsryd efter nio minuters spel. Med 20 sekunder kvar av den första perioden kvitterade Viktor Amnér för Mora.

Och samme man skulle sedan ge gästerna ledningen i början på den andra perioden.

Men därefter tog Tingsryd över och inom loppet av tio minuter hade man vänt på matchen efter mål av Felix Olsson och Joachim Nermark.

Efter 12 minuter av den tredje perioden satte Filip Cederqvist 4–2, vilket också blev slutresultatet.

Därmed bröt Tingsryd sin tre matcher långa förlustsvit.

Timrå – Karlskoga 5–1 (3-0, 2-1, 0-0)