HockeyNews
PLUS

Efter tre raka förluster – Tingsryd letar formen: "Gäller att hitta tillbaka"

(16743) Magnus Bogren
Bildbyrån

Publicerad: 9 december 2020

FacebookXWhatsApp

Tre raka förluster.
Formen har varit svajig för Tingsryd.
– Vi har visat tidigare att vi har ett bra spel och det gäller att hitta tillbaka på det, säger tränaren Magnus Bogren till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Tingsryd imponerade på många under säsongsinledningen när man efter sex matcher endast tappat sju poäng och låg tvåa i tabellen, efter att man bland annat besegrat Timrå på hemmaplan.

Sedan dess har det gått upp och ned för TAIF som förlorat åtta, tagit tre trepoängare och två tvåpoängare på de tolv senaste.

När man föll på Hovet mot AIK i måndags var det lagets tredje förlust i rad, där spelet många gånger inte klickat.

– Det var ett steg framåt jämfört med i lördags om vi säger så, det tycker jag. Sedan tycker jag att vi har mer i oss absolut, det har vi visat tidigare men jag tycker att det var ett stort steg framåt. Det är en onödig start men jag tycker att vi har möjlighet att ta poäng och till och med vinna, men just nu har vi inte haft det där lilla sista, säger Magnus Bogren till HockeyNews.se.

LÄS MER: Tingsryd föll för tredje gången på rad utan NHL-lånet – efter AIK:s drömstart 

Den onödiga starten Bogren pratar om är det faktum att Max Lindholm kunde ge AIK ledningen redan nio sekunder in i första perioden.

Därifrån fick Tingsryd jaga ur underläge, och även om Joachim Nermark kunde tråckla in 1–1 sju minuter senare, var det ändå underläge efter den första perioden och tidigt i andra kom 3–1 för AIK.

Tingsryd skapade lägen för att komma in i det hela målmässigt, men först när Anton Svensson hittade rätt med 29 sekunder kvar kom reduceringen – allt för sent.

– Vi har väldigt bra lägen, men AIK försvarar sig bra och är väldigt duktiga på det, i alla fall mot oss. Vi hade kanske inte riktigt den där medstudsen som man behöver samtidigt som vi fick en för tidig uppförsbacke, men jag tycker ändå att det känns bra inför Mora, säger Bogren.

På onsdagskvällen väntar Mora på hemmaplan.

Då hoppas man sätta punkt på förlustsviten.

– Vi har visat tidigare att vi har ett bra spel och det gäller att hitta tillbaka på det. När vi samlades idag (läs igår) så visade vi en revanschlusta och alla hade kunnat spela redan idag (läs igår) och det är positiva signaler, säger Bogren och fortsätter:

– Det är rätt länge sedan vi mötte dem men vi gjorde en väldigt bra bortamatch mot dom och hade kanske en av våra bästa matcher, så det är positivt att ha med sig.

Kommer David Gustafsson till spel? Foto: Bildbyrån

När man kommer in i matchen mot Mora i Nelson Garden arena återstår det att se vilket lag Magnus Bogren kan ställa på banan.

Senast mot AIK var målkungen Anton Svensson tillbaka och nu är frågan om NHL-lånet David Gustafsson, som missat de tre senaste matcherna på grund av en skada, finns med i laguppställningen.

– Vi har inte fått tillbaka några andra, men vi får se här under morgonen om vi kan få tillbaka någon till men det får vi som sagt se när vi träffas. Det är inte helt omöjligt, säger Bogren om läget i truppen.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)